Cativa pasi simpli pot prelungi viata trandafirilor taiati

TrandafiriBoschetii de trandafiri, mai ales cei hibrizi nu sunt cele mai frumoase plante din lume, dar florile arata foarte bine in vaze. Cateva trucuri pot prelungi viata trandafirilor in interiorul caselor noastre.


Daca doriti o inflorire de mai lunga durata, tineti in casa trandafiri care sunt cunoscuti pentru aceasta calitate. In general trandafirii rosii, roz si portocalii tin mai mult decat cei albi sau galbeni. De asemenea trandafirii cu mai multe petale se deschid mai greu si rezista mai mult decat cei cu mai putine petale.


Printre speciile de trandafiri cunoscute pentru rezistenta lor se numara Olympiad, Voodoo, Chrysler Imperial.
Pentru trandafirii pe care ii taiati din propria gradina, primul pas in asigurarea unei vieti cat mai lungi in vaze este sa ii taiati la momentul potrivit al dezvoltarii. Asta inseamna sa taiati bobocii cat sunt inca in mugure.


Odata taiati, bobocii au nevoie de reconditionare. Puneti-le cozile in apa calda, apoi taiati partea de jos. Acest proces elimina bula de aer absorbita prin coada in momentul taierii. Lasati bobocii intr-o camera racoroasa, pana in momentul cand apa din vas atinge temperatura camerei.
Dupa acest moment , mutati bobocii in alt vas. In loc de apa simpla, folositi apa clocotita, Sprite, 7-Up sau apa in care ati adaugat o lingurita de zahar.
Bobocii se vor pastra cel mai bine daca ii tineti departe de lumina si faceti cate o taietura noua la baza cozii la fiecare 2 zile.