Ce tip de bucatarie iti doresti?

Cum ai dori sa arate bucataria ta? Iti doresti o bucatarie in care intreaga familie sa se relaxeze, copiii sa se joace in timp ce parintii citesc ziarul? Sau poate una proiectata special pentru a-ti impresiona oaspetii cu un design de bun gust, dar in acelasi timp sa-ti arati si calitatile de bucatar?

Bucataria este incaperea in care de cele mai multe ori ne petrecem cel mai mult timp, astfel, pentru a o amenaja corespunzator trebuie sa tinem cont atat de functionalitate cat si de estetic.

Alegerile gresite vor face dificila si neplacuta activitatea desfasurata in bucatarie. Pentru a realiza un ambient placut, dar si functional in acelasi timp, opteaza pentru un mobilier simplu, care sa nu iti creeze dificultati in al folosi.

Dulapurile in culori deschise ofera un aspect curat si elegant, iar blatul din cuart arata bine si este mai putin poros decat pietrele naturale, precum granitul. De asemenea, este mult mai durabil si mai usor de intretinut. Pentru a fi eficient este important sa ai la indemana ustensilele de care ai nevoie. Amplasarea unui raft suspendat la o inaltime corespunzatoare iti va fi de mare ajutor si te va ajuta sa eviti si dezordinea.

Un detaliu deloc de neglijat este pardoseala. Spre deosebire de alte incaperi, bucataria este un spatiu umed care nu permite orice material. In opinia multor specialisti, gresia este cea mai potrivita si la indemana tuturor. Si pardoselele din piatra naturala reprezinta o alegere potrivita. Sunt usor de asortat atat din punct de vedere cromatic cat si al texturii cu restul elementelor din camera. Pentru a diminua zgomotul pasilor dar si pentru a asigura integritatea vaselor pe care le poti scapa din greseala, alege un covor special pentru bucatarie, usor de curatat.

Daca doriti ca bucataria voastra sa fie un spatiu primitor pentru intreaga familie, atunci fiecare detaliu este important. O bucatarie de familie trebuie sa fie functionala si bine organizata, pentru a putea gati atat gustari cat si meniul oricarei mese de peste zi. Amplasarea unei insule in mijlocul bucatariei, ca separator sau delimitator a zonei de gatit fata de zona de relaxare, permite ca cei mici sa petreaca timpul alocat gatitului cu adultii tinandu-i in acelasi timp departe de cuptor. In majoritatea constructiilor noi bucataria este deschisa, comunicand cu spatiul livingului. Cei ce beneficiaza de o astfel de bucatarie trebuie sa se asigure ca design-ul celor doua zone sa fie coerent, formand un tot unitar. 
 

Sursa foto

A. I.
InCasa.ro