Cheesecake cu biscuiti

Cheesecake cu biscuiti este un dulce usor de preparat si pe gustul celor dragi. Acest desert, care are o baza de biscuiti crocanta si o crema fina de branza, nu necesita coacere. Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat:
250 g biscuiti simpli sau cu cacao
150 g unt
1 lingurita de cacao
1 lingurita de scortisoara

Pentru crema:

500 g frisca
1 plic de budinca de frisca sau de vanilie
500 g branza de vaci
100 g zahar tos
125 ml lapte
1 fiola de esenta de vanilie
1 pliculet de gelatina

Modul de preparare:

Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie sau se piseaza cu sucitorul. Biscuitii se amesteca apoi cu untul topit, cacao si scortisoara. Amestecul astfel abtinut se pune pe fundul unei tavi cu pereti detasabili, pe care a fost pusa mai intai o foaie de copt.

Se amesteca branza, laptele, zaharul si vanilia, apoi se mixeaza continutul pana se obtine o crema omogena. Se adauga si praful de budinca si se amesteca bine pentru a se incorpora. Frisca se bate si se adauga apoi in amestecul de branza.

Gelatina se pune la inmuiat in 2-3 linguri de apa, iar cand se umfla se topeste la foc mic, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Gelatina topita se toarna apoi peste crema de branza, se omogenizeaza, apoi crema se toarna peste blatul din biscuiti. Se poate decora cu nuci, alune de padure sau migdale faramitate. Prajitura astfel pregatita se lasa la frigider timp de 3-4 ore.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro