Culoarea rosie in Feng Shui

Feng Shui este o arta estica veche de mii de ani care ne ajuta sa aducem armonie in viata noastra prin intermediul spatiilor in care locuim. Aceasta invatatura isi are originile in China si ne invata cum sa pozitionam corect mobilierul si cum sa amenajam incaperea, pentru a obtine armonie cu mediul inconjurator.

O importanta deosebita in Feng Shui o au si culorile. Prin intermediul acestora putem sa aducem energiile pozitive in spatiul in care locuim. Fiecare culoare in parte reprezinta o energie care ne poate influenta starea emotionala si fizica.

Culoarea care poate fi perceputa cel mai usor de ochiul uman este rosul. In conceptia Feng shui, rosul este asociat cu elementul foc, este culoarea puterii si a energiei. Aceasta culoare poate insemna pericol sau fericire, atrage atentia si da senzatia de caldura, amabilitate. De asemenea, rosul in Feng shui semnifica bogatia si luxul.

Dar, oricat de multe beneficii ar aduce aceasta culoare, trebuie folosita cu moderatie. Utilizata in exces, culoarea rosie aduce agitatie si stare de nervozitate. Cu siguranta nu veti da gres daca o veti folosi mai mult ca accente de culoare. In living se poate folosi prin decorarea unui singur perete, care va deveni punctual focal al incaperii. Ca accent de culoare, rosul poate fi aplicat la nivelul pieselor de mobilier sau a unor obiecte decorative (vaze, lumanari, vase, boluri) sau decoratiuni feng shui (calul rosu, pasarea phoenix, simbolul dublei fericiri, nodul magic).

In baie si in bucatarie puteti opta pentru un mobilier rosu, iar pentru a echilibra puterea acestei culori folositi accente albe. Deasemenea, puteti folosi rosul alaturi de culori calde sau de pamant. Corpurile de iluminat va ofera o alta posibilitate de a introduce aceasta culoare energizanta in decorul camerei. Corpurile de iluminat rosii, supradimensionate, vor conferi un aspect contemporan. Cu toate ca aceasta culoare nu este recomandata in dormitor, deoarece impiedica odihna, rosul poate fi folosit in cantitati reduse.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro