Cum alegeti bulbii pentru gradina

bulbiAlegerea bulbilor potriviti pentru gradina de primavara implica mai mult decat selectarea culorilor si a speciilor de flori. Perioada de inflorire, dimensiunea si, cel mai important, cat de sanatos e bulbul, sunt factori la fel de importanti in planificarea gradinii.

Inainte de a cumpara bulbii, este bine sa stiti diferentele dintre tipurile de bulbi. In afara de bulbi mai sunt si alte specii de flori, vandute ca apartinand acestei categorii, care cresc din rizomi, tuberi, cepe.

bulb

ceapa

rizomi

tuberi

bulb

ceapa

rizomi

tuberi

Starea bulbilor
Bulbii sanatosi sunt tari, rotunzi si grei pentru dimensiunea lor. Desi
bulbii au multe culori, si uneori suprafata lor e chiar desenata, semnul ca sunt sanatosi este o culoare uniforma, fara pete inchise sau albicioase. Nu cumparati bulbi patati sau cu zone care par infectate cu o ciuperca, pentru ca sunt semne de putrezire sau boala.cumpararea bulbilor

Dimensiunea bulbilor
In primul rand, in alegerea bulbilor va ajuta daca stiti unde ii veti planta
primavara. De exemplu, bulbii de amenone si crocus sunt mici si trebuie plantati in primele randuri ale bordurii, in timp ce bulbii de lalea sau narcisa trebuie asezati mai in spate.
In al doilea rand, bulbii mai mari sunt de obicei mai robusti decat cei
mici si se dezvolta in plante si flori mai sanatoase.

Perioada de inflorirecrocus
Atunci cand alegeti bulbii pentru gradina dvs. de primavara, ganditi-va
atat la momentul in care trebuie plantati, cat si la locul unde vreti dvs. sa ii vedeti infloriti.
Majoritatea bulbilor trebuie plantati vara tarziu sau toamna. Aceasta
regula este relativa atunci cand e vorba de bulbii care infloresc primavara; acestia trebuie plantati cand e destul de racoare cat sa nu inmugureasca, dar destul de cald cat sa se prinda radacinile pana iarna. Toti bulbii de primavara au nevoie de o perioada rece de repaos la temperaturi de 10C pentru a inmuguri cu succes.