De ce prefera proprietarii candelabre din alama

candelabru alamaCandelabre confectionate din alama sunt de multa vreme preferatele proprietarilor de case, care isi doresc cel mai bun decor pentru casele lor. Acest lucru nu repezinta deloc o surpriza. Alama nu numai ca este un metal durabil, fiabil si versatil, dar are si o stralucire calda de aur, care ofera o ambianta familiara, linistitoare, in orice parte a casei este prezent. Candelabrele din alama sunt considerate a fi cele mai bune dintre toate deoarece vin intr-o gama variata de dimensiuni, stiluri, desene si modele si puteti si siguri ca veti gasi accesoriile care sa se potriveasca cu orice stil decorativ existent.

Care sunt avantajele folosirii alamei in fabricarea candelabrelor? In functie de proportiile de cupru si zinc continute de aliaj, culoarea alamei poate fi de un rosu-pamantiu profund sau de un galben-auriu stralucitor. Aceste culori distinctive fac alama ideala pentru orice fel de accesorii de iluminat. Maleabilitatea sa permite, de asemenea, alamei sa fie turnata in modele variate, de la traditionalele tipare victoriene la liniile si unghiurile clare Art Deco.

Alama a fost intens folosita pentru confectionarea candelabrelor, variind de la modelele antice autentice si pana la cele elegante, ultra-moderne. Atunci cand alama este combinata cu accesorii de iluminat din sticla turnata, cristal sau vitralii, rezultatul este un dispozitiv de iluminat cu adevarat uimitor, care poate servi drept piesa centrala in locuinta dvs. De vreme ce exista atatea dimensiuni dintre care puteti alege, puteti fi sigur ca veti gasi candelabrul care sa se potriveasca perfect cu fiecare parte a casei dvs - de la candelabrale formale de dimensiuni mari, pentru living, dining sau biblioteca, la mini candelabrele pentru dormitor, baie sau hol.

Din fericire, intretinerea periodica a acestor tipuri de candelabre nu reprezinta o munca obositoare. ceea ce este absolut necesar este o desprafuire saptamanala sau stergerea cu o carpa uscata a partilor din alama. In cazuri exceptionale, atunci cand, din cauza expunerii prelungite la aer, suprafata din alama a candelabrului devine mata, este nevoie sa luati masuri speciale pentru a remedia problema. Inainte de a-l curata, asigurati-va ca ati oprit lumina sau deconectati-l de la sursa de curent pentru a evita elecrocutarea. Daca acest lucru nu este posibil, acoperiti fiecare bec cu pungi din plastic. Indepartati petele prin razuire cu o sarma de vase sau cu un burete abraziv, dupa care pulverizati zona cu o vopsea lac, pentru protectie sporita. Alte modalitati de a lustrui candelabrul din alama sunt: prin folosirea lacurilor speciale pentru alama, existente in comert sau prin folosirea uleiului de masline.

Nu este de mirare ca proprietarii prefera candelabrele din alama, tinand cont de aceste avantaje pe care le prezinta. Indiferent daca doriti ca acest element decorativ sa fie piesa centrala a unei incaperi sau numai o simpla sursa de lumina, puteti fi sigur ca un candelabru din alama imbunatateste ambientul oricarei camere a casei dvs.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro