Dicentra

dicentra

Familie: Fumariaceae
Origine: Asia si America de Nord

Descriere:
Aceasta frumoasa floare perena se gaseste in mediu natural in colturile umbrite si padurile care se intind din Siberia pana in Japonia. Speciile de dicentra variaza in inaltime de la 30-44 pana la 74 cm sau mai mult. Majoritatea speciilor au foliajul verde deschis, franjurat, asemanator cu cel al ferigilor. Florile au forma de inima, si apar pe ramuri de primavara tarziu pana vara devreme. Speciile au culori variate, dar uneori greu de distins intre ele, asa ca e mai bine sa cumparati specia pe care o doriti in timpul perioadei de inflorire.

d cucullaria d eximia

d uniflora

Dicentra cucullaria

Dicentra eximia

Dicentra uniflora

Se planteaza in pamant umed, fertil, bine drenat, la soare sau umbra partiala. Intre plante se lasa spatiu suficient pentru ca foliajul sa se dezvolte normal. Toamna frunzele se usuca si pot fi taiate.

Inmultire:
1. Seminte. Se cultiva in ghivece si se tin la temperaturi de 18-22C, timp de 2-4 saptamani, Ghivecele sa se muta apoi la temperaturi mai scazute (de la -4 pana la 4C) unde se lasa pentru 4-6 saptamani, dupa care se duc la temperatur1 si mai scazute (aprox. -12C) pana incoltesc semintele. Plantele nou aparute se divid primavara devreme sau dupa ce planta intra in perioada de stagnare.
2. Divizare. Radacinile se divid primavara devreme, daca este necesar.

Specii: in jur de 20

d chrysantha d formosa d scadens

Dicentra chrysantha

Dicentra formosa

Dicentra scadens