Diferentele dintre flori si buruieni

papadieCand am fost mici cu totii ne-am jucat cu papadiile. Acele mici flori galbene pe care unele fete si le puneau pe post de accesoriu de infrumusetare dupa ureche.

Desi papadia este si ea o planta, multi o considera buruiana. Daca ea creste in interiorul gradinii este floare, daca este dupa gard, pe langa trotuar, este inutila.

Dupa studierea unui atlas botanic mai mult ca sigur va veti minuna vazand cate plante sunt considerate buruieni.

Un alt exemplu este trifoiul. In unele gradini poate fi considerat la moda, in altele nu.

Totodata asa zisele buruieni sunt vazute rau de gradinari deoarece au culori diverse ce strica aspectul general al unei gradini. Totodata acestea pot sa traiasca asemeni parazitilor pe langa florile si ierburile plantate, absorbind din nutrientii acestora.

Pentru a scapa de aceste ierburi considerate de unii parazite intai de toate trebuie sa le identificati. Sunt doua clasificari ale buruienilor: ierboase, care cresc acoperite de iarba sau langa iarba, si de gradina, acestea dezvoltandu-se pe langa plantele din curtea fiecarei case.

De asemenea acestea se impart in alte categorii: perene, bienale, de iarna si de vara.

Odata identificate acestea pot fi eliminate sau cresterea lor poate fi controlata. Actualmente sunt disponibile pe piata foarte multe ierbicide, insa atentie caci unele pot distruge semintele plantelor daca nu sunt folosite cum trebuie.

GradinaMea.ro