Fals sau adevarat despre ardeiul iute

ardei iute

 

Puteti sa va testati cunostiintele in materie de dieta raspunzand la urmatoarele intrebari. Subiectul ales este ardeiul iute, fie ca este rosu, verde sau galben.

 

 

Consumul de ardei iute va poate afecta stomacul?

 

Fals. Ultimele studii realizate arata ca ardeiul iute nu erodeaza mucoasa stomacala si nu produce alte neplaceri decat poate papilelor gustative la persoanele sensibile sau care nu agreeaza ardeiul iute. Unii medici spun chiar ca ardeiul iute protejeaza stomacul.

 

 

 

Ardeiul iute ajuta la vindecarea ulcerului ? 

 

Fals. Ardeiul iute prin substanta sa capsicina ar putea distruge si stopa dezvoltarea bacteriei Heliobacter pylori, responsabila pentru aparitia numeroaselor ulcere.  Capsicina realizeaza acest lucru intr-un experiment de  laborator, in stomacul uman nu are insa nici un efect asupra bacteriei . In concluzie se pare ca ardeiul iute nu cauzeaza, nu agraveaza ulcerul, dar nici nu il vindeca.

 

 

 

            Ardeiul iute favorizeaza refluxul de acid gastric?

 

Adevarat. Problemele de reflux gastric, senzatiile de arsura pot fi accentuate de ardeiul iute. 

 

 

 

 

            Poate ardeiul iute sa scada colesterolul?

 

Fals. Nu exista studii care sa ateste acest lucru, dar cu siguranta ardeiul este foarte bun in prevenirea bolilor de inima, el actioneaza ca un anticoagulant bland. 

 

 

 

 

Ardeiul iute provoaca cancerul?

 

Probabil fals. Studiile mexicane spun ca un consum prea mare de ardei iute poate duce la aparitia cancerului de stomac, dar studiile italiene arata contrariul. Cei care mananca foarte mult ardei iute nu fac mai des cancer decat cei care nu consuma, deci se poate considera ca nu exista un pericol evident.

 

 

 

Consumul de ardei ajuta la mentinerea greutatii?

 

Adevarat. In mod surprinzator acesta determina arderea rapida a grasimilor din corp. Mancarurile condimentate ajuta la accelerarea metabolismului, arzand caloriile in plus. Noile cercetari arata ca ardeiul iute suprima apetitul.

 

 

 

            Ardeiul iute va imbunatateste respiratia?

 

Adevarat. Daca suferiti de astm, bronsite cronice, sinuzite sau congestii provocate de raceala sau gripa este bine sa mancati ardei iute pentru ca acesta actioneaza ca un expectorant.

 

gradinamea.ro

Septembrie 2007