Gradina de iarna - amenajarea cu stil ai peretilor de sticla

gradina de iARNAUn proverb britanic descrie foarte frumos in putine cuvinte asa cum ar trebui privita propria locuinta “My home is my castle…”. Cu alte cuvinte, amenajarea este foarte importanta. Ea oglindeste personalitatea locuitorilor, micile placeri care se transforma in mari bucurii si pasiunile acestora.

Cand vine vorba despre pasiuni acestea pot fi diverse. Sunt persoane care colectioneaza piese de arta, altele care sunt fascinate de mobilierul vechi reconditionat, iar altele care s-ar inconjura de plante din fiecare colt al lumii. Acest lucru nu este imposibil daca atasam casei o gradina de iarna.

Plantele din spatiul mediteranean ne aduc mai aproape de frumusetea si farmecul specific sudului, iar daca dorim sa simtim flairul tropical vom reusi daca suntem inconjurati de palmieri, bananieri, fructe tropicale si bambus. O “jungla” bine ingrijita, atat pe parcursul iernii, cat si pe cel al verii ne da acel sentiment pe care il avem doar in concediu fara a parasi propria locuinta.

In plus, datorita peretilor din sticla, legatura dintre interiorul serei si lumea de afara si natura este una foarte puternica, datorita granitelor inexistente din punct de vedere optic. Exista in magazinele de specialitate o variata gama in ceea ce priveste modelul acestor gradini de iarna, deoarece producatorii vor sa satisfaca gustul fiecarui client. Astfel constructiile in stiluri diferite se potrivesc oricarei case in parte. Este foarte important ca atat casa cat si aceasta gradina sa fie in perfecta armonie.

Avem de ales intre gradini de iarna cu un singur etaj sau chiar cu doua, in stil rustic, elegant, modern sau romantic.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro