Gradini de nisip si piatra

Nisip si piatraGradina realizata doar din nisip si pietre este una dintre cele preferate de japonezi, normal, la fel ca si suratele ei mai avansate, reprezentand spiritul Zen. La origine, ea a fost un loc folosit de preoti, in care acestia veneau sa mediteze, tocmai de aceea nu este deloc surprinzator ca o astfel de gradina putea fi gasita in toata manastirile Zen. Poate ca acasa nu veti avea posibilitatea de a face asa ceva, dar gradina era inconjurata, mereu, de ziduri splendide, acoperind privirile celor ce ar fi dorit sa priveasca inauntru.
Asa cum sugereaza si numele, o astfel de gradina este alacatuita doar din pietre si nisip, astfel ca realizarea ei va fi facila si nici nu va costa foarte mult, din punct de vedere al imvestitiilor ce trebuiesc facute si al materialelor necesare. Nu ar fi rau ca ea sa fie realizata pe un areal delimitat, eventual de niste mici ziduri, pe care le puteti realiza tot dumneavoastra. Numarul de pietre folosite poate ajunge la 50, aranjate in grupuri de catre patru-cinci, dispuse prin toata gradina. Nisipul cel mai folosit este cel alb, iar pietrele vor fi dispuse simplu, dar in maniera artistica, pentru ca o persoana care se uita atent la ea sa inteleaga ideea de spatiu. Si goliciune. Ideea este ca nisipul sa curete pur si simplu mintea vizitatorului de lumea pe care o cunoaste, permitandu-i sa-si faca propria impresie despre gradina pe care o aveti. Trebuie sa stiti ca aranjarea artistica a pietrelor poate suferi la orice modificare efectuata, astfel, daca aveti de gand sa instalati o noua piatra, va trebui sa fiti atent in ce relatie se va afla aceasta cu cele deja existente si cu gradina, in general. Pentru ca, la fel de bine cum poate imbunatati situatia, la fel de bine poate duce la distrugerea gradinii si a echilibrului creat. Toate acestea duc la ideea ca o astfel de gradina este o reprezentare pur artistica, de mare talent, dar realizata cu implicarea spiritului, implicare ce trebuie atent dramuita. Pana la urma, o astfel de gradina se realizeaza usor si, chiar daca par a fi multe reguli, puteti rezolva totul cu un pic de gust si cu un simt acut al echilibrului.
In ceea ce priveste interpretarile date, unii spun ca nisipul este apa, iar pietrele sunt insulele care alcatuiesc Japonia.