Inghetata cu pere

inghetata cu pereIngrediente:
230 g ciocolata, zdrobita
1/3 cana apa
1/4 cana zahar
1/4 cana lichior sau nectar de pere
4 pere mici
3 linguri unt
2 linguri zahar
250 g inghetata de vanilie

Preparare:
1. Intr-un tuci amestecati ciocolata cu apa si 1/4 din cantitatea de zahar. Toate se topesc la foc mic, amestecand continuu. Turnati si lichiorul sau nectarul de pere. Dupa aceea lasati la o parte sa se raceasca putin.
2. Decojiti si taiati perele in sferturi, in functie de cat de mari sunt. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati bucatile de pere si lasati-le la foc potrivit pentru 12 minute, pana devin maronii si fragede; se intorc din cand in cand pe ambele fete. Adaugati 2 linguri de zahar, amestecand usor pana zaharul se dizolva si perele sunt acoperite cu glazura de zahar.
3. Puneti inghetata in 8 cupe, adaugati cate 2 bucati de pere si sos de ciocolata.

Ies 8 portii.
Timp de preparare: 30 minute