Ingrijirea gradinii in luna iunie

gradina varaPamantul
Pamantul sapat si bine aerisit poate primi mult mai bine apa de ploaie sau cea din stropitoare. Radacinile plantelor sunt mult mai puternice si mai sanatoase, daca pamantul este sapat in mod regulat. Cu atat mai mult daca decideti sa plecati in concediu sau intr-o calatorie mai lunga. De asemenea, in acest caz este indicat sa pliviti si buruiana existenta.

Gazonul
In cazul in care temperaturile lunii iunie nu sunt foarte ridicate, iar aerul prea uscat, atunci puteti avea posibilitatea de a semana sau de a planta gazon.

Irigarea
Anul acesta a plouat foarte mult pana in  momentul de fata. Cu toate acestea plantele dvs. au nevoie, din cauza razelor solare puternice, de multa apa. Foarte potrivit este sa udati gradina  seara si/sau dimineata cu apa de ploaie stransa intr-un recipient mare.

Atentie: niciodata nu trebuie udat la pranz cand soarele straluceste puternic! Intreaga apa se va evapora numaidecat, iar in plus este posibil sa aveti surprize neplacute: plantle odinioara frumoase se ard si se usuca vazand cu ochii. Picaturile de apa in bataia soarelui sunt asemenea unei sticle sau a unei lupe pe o cola de hartie. Rezultatul: aceasta ia foc imediat.

Lacul, elesteul, bazinul
Folie, filtru, pompa si restul accesoriilor - luna iunie este foarte potrivita pentru amenajarea unui astfel de loc. In cazul in care aveti deja un lac/elesteu/bazin supravegheati permanent nivelul apei, iar daca acesta este prea scazut adaugati apa (chiar si din cea de ploaie stransa in recipient)

Trandafirii
In luna iunie va puteti bucura de splendoarea si stralucirea  multor flori. Nu uitati insa de ingrasaminte si de irigarea regulata.

Anumite specii de trandafiri pot fi plantate chiar si in aceasta luna. Aveti in vedere atunci cand le achizitionati ca radacinile sa fie sanatoase, solide. Trandafirii trebuie udati des, cu atat mai mult imediat dupa ce ii plantati in pamant. Pentru o dezvoltare cat mai buna a acestora sunt indicate locurile cu mult soare. De asemenea frumoasele flori iubesc locurile unde sa creasca nestingheriti de alte flori, pamantul bine irigat si aerisit.

Foto: 1, 2

InCasa.ro