Moelleaux au Chocolat

Cei care au avut ocazia sa savureze desertul frantuzesc Moelleaux au Chocolat cu siguranta au ramas cu impresia unei prajituri fine si sofisticate, greu de preparat.

Este intr-adevar un desert rafinat insa nici pe departe unul complicat. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 de grame de ciocolata amaruie, 250 g unt, 200 g zahar, 8 oua, 100 g faina, 2 pliculete zahar vanilat, coaja rasa de la portocala/lamaie.

Mod de preparare:

Ciocolata si untul se topesc intr-un bol de sticla, la bain-marie. Separat, se mixeaza ouale cu zaharul. Dupa ce amestecul de ciocolata si unt s-a racit se adauga peste oua.

Se amesteca bine, dupa care se adauga faina. Se omogenizeaza amestecul iar compozitia rezultata se toarna in formele unse in prealabil cu galbenus. Este important sa nu umpleti formele pana la refuz.

Pentru a avea un mijloc mai moale se introduce in amestecul din fiecare forma cate un cub de ciocolata, pentru a se topi in cuptor. Formele se dau in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10-12 minute. Moelleaux au Chocolat este gata atunci cand se intareste usor pe exterior. Acest delicios desert se serveste cu sos de fructe, inghetata, frisca sau sirop.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro