Ouale de Pasti - obiecte de arta

De-a lungul timpului ouale de Pasti au trecut prin multe schimbari din punct de vedere estetic. Ele au suferit diverse modificari de stil, culoare, modele tocmai pentru ca reprezinta un simbol si decoratiunea centrala a Marii Sarbatori a Invierii.

oua de paste oua de paste

Astfel exista o sumedenie de idei fascinante pentru a decora ouale, iar noi va vom prezenta cateva dintre ele.

1. Inainte de a scufunda ouale in culoare, pictati pe coaja acestora ornamente, puncte sau diverse modele cu suc de lamaie. Acest lucru functioneaza cel mai bine daca utilizati un betisor cu putina vata in varf cu ajutorul caruia sa faceti aceasta procedura. Se lasa apoi sa se usuce coaja, iar apoi oul se introduce in vopsea. Aceasta nu va prinde acolo unde ati trasat linii cu betigasul, astfel incat oul va avea parte de modele albe delicate, iar in rest va fi invelit de culoarea frumoasa pe care am ales-o.

2. Alegeti doua culori si preparati-le in doua recipiente distincte. Adaugati jumatate de ou intr-unul din recipiente, tineti-l asa pana prinde culoare, apoi procedati la fel cu cealalta jumatate a oului. Intre cele doua jumatati ramane o dunga alba, necolorata.

3. Cu ajutorul acestei metode vom impodobi ouale de Pasti cu puncte vesele. In papetarii vom gasi cu siguranta puncte cu adeziv pe spate, care servesc la birou pentru a marca diverse documente. Acestea se vor lipi pe ou dupa care acesta va fi introdus in culoarea dorita. Dupa ce-l vom scoate si se va usca, vom indeparta usor punctele. Acelasi lucru poate fi facut cu ajutorul frunzelor de diferite forme.

Surse foto: 1, 2

InCasa.ro