Pasticcio

PasticcioIngrediente:
2 cani de fussili
1 lingura ulei
4 linguri smintina
sare
rosmarin

Sos:
2 linguri ulei
1 ceapa taiata fin
1 ardei rosu taiat marunt
2 catei de usturoi tocati
1/2 kg. carne tocata de vita
420 gr. de rosii din conserva taiate
1 ceasca vin alb
2 linguri de patrunjel tocat fin
sare si piper

Topping: 
1 cana de iaurt gras
3 oua
cascaval ras (o mina buna)

Mod de preparare:
Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se rumeneste. Cind e rumena carnea, se adauga rosiile si vinul si se fierbe la foc mic pina se ingroasa sosul bine (cel putin 20 de minute). Se pune patrunjelul la sfirsit si se sareaza si pipereaza dupa gust. Pastele se fierb in apa cu sarea si uleiul. Se scurg si se pun intr-un castron unde se amesteca cu smintina. Pentru topping se bat ouale cu iaurtul si se pune un praf de sare si piper. Intr-un vas care merge la cuptor si uns cu ulei se pune jumatatea din cantitatea de paste peste care se pune jumatate din cantitatea de sos. Se repeta straturile. Se acopera cu toppingul si se presara cascavalul.
Se coace jumatate de ora la foc potrivit pina e rumena deasupra.
Se garniseste cu rosmarin si se serveste cu o salata.