Placinta ciobaneasca

Ingrediente:
500 g cartofi
30 g unt
300 g carne tocata (poate fi pui, vita, porc)
1 ceapa, taiata marunt
2 morcovi mari, taiati rondele
1 lingurita de Vegeta diluata in 150 ml apa calda
1 ardei gras, taiat in feliute
2 catei de usturoi, taiati marunt
piper
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert ca pentru piure. In tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa. Peste un minut se adauga carnea tocata, morcovul, ardeiul gras si vegeta. Se acopera si se lasa pe foc mediu 15-20 minute. Cartofii fierti se paseaza impreuna cu untul si un praf de sare, facand un piure mai consistent. In tava se aseaza continutul tigaii si se acopera cu piureul de cartofi. Se lasa la cuptor 20-25 de minute la foc mediu (180 grade Celsius).