Plante aromatice

            isop

 

            Plantele aromatice sunt la fel de frumoase si interesante atat in ghivece cat si in gradina. In afara de principalele intrebuintari care sunt evident in bucatarie si medicina, de ce sa nu ne gandim si la mirosul puternic si aspectul lor salbatic, verde, perfect pentru o gradina.

 

            Majoritatea sunt foarte bune la gust si mai ales sanatoase pentru organismul uman. Dar sa ne indreptam atentia catre aspectul lor fizic pentru ca unele ierburi chiar arata foarte frumos.

 

Isopul sau Hyssopus officinalis este o planta perena care creste aproape o jumatate de metru si are floricele albastre. Este folosit de obicei pentru ceaiuri, dar este perfect si ca planta ornamentala in gradina. 

 

Licoricea sau lemnul dulce este o planta care trateaza problemele bucale.  Iubeste zonele insorite si pamantul bine udat. Iarna poate fi adusa in casa in ghiveci.

 

            Exista cateva tipuri de oregano, unele au flori roz si frunze late ca Dittany de Creta. Pot fi cultivate si in jardiniere pentru ca rezista bine. 

 

            Levantica este o planta perena cu flori frumoase si parfum delicat. Se inmulteste rapid in gradina.

 

           Mirtul are frunzele verde inchis si flori mici, albe cu un miros placut. Exista si mirt cu flori galbene si mici.

 

            Musetelul atat de faimos pentru ceaiul preparat din florile sale este foarte frumos intr-o gradina mica, alaturi de alte ierburi si plante medicinale.

 

            Busuiocul sau Ocimum basilicum este poate cea mai folosita planta aromatica. In gradina florile sale roz sunt un punct de atractie. Creste usor, atingand si jumatate de metru inaltime.