Plantele tropicale, mai pretentioase ?

Plumeria Plumeria

 

 

Daca va plac plantele tropicale atunci puteti sa le tineti in casa sau in sera fara nici o problema daca veti respecta cateva lucruri simple. Foarte multe persoane aleg plantele tropicale pentru frumusetea lor deosebita. Temperatura scazuta nu este indicata, dar nici  temperatura foarte ridicata. Factorii importanti in dezvoltarea armonioasa sunt lumina, solul si umiditatea potrivita.

 

 

Plantele tropicale au nevoie de lumina solara in cantitati diferite. Se poate observa acest lucru prin faptul ca plantele isi schimba coloritul frunzelor sau florilor. Daca plantele dumneavoastra au culoarea frunzelor de un verde inchis veti observa ca se schimba in verde deschis sau chiar galben daca sunt expuse unei lumini puternice. Tot ce aveti de facut pentru a le proteja este sa le schimbati locul sau sa atenuati cumva lumina naturala.

 

 

Majoritatea plantelor tropicale prefera lumina naturala, dar daca acest lucru nu este posibil puteti folosi  la fel de bine si lumina artificiala.  Trebuie sa tineti cont de faptul ca plantele tropicale au nevoie de lumina cu tonuri albastre sau rosii pentru a-si produce hrana. 

 

 

 

Referitor la sol, acesta trebuie sa asigure aerisirea radacinilor si drenaj pentru apa, mentinand in acelasi timp umiditatea potrivita. Unele composturi sunt deja fertilizate pentru a ajuta planta sa se aclimatizeze mai repede. 

 

 

 

Este indicat sa udati o data pe zi. Daca puneti pamantul potrivit atunci acesta va mentine umiditatea necesara pentru o zi intreaga. Pentru a mentine aceasta umiditate  nu trebuie sa  amplasati plantele langa o fereastra deschisa unde exista destul soare si vant. Expunerea constanta a plantelor la soare puternic sau vant duce la uscarea solului.

 

 

gradinamea.ro

Octombrie 2007