Prajitura cu crema de lamaie

Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

In afara de aroma, lamaia prezinta multe alte proprietati benefice pentru organism. Este bogata in vitamina C dar și A, B și P. De asemenea, contine fibre și calciu.

Un desert delicios in care se foloseste acest aliment atat de sanatos este prajitura cu crema de lamaie. Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat: 400 g unt, 500 g zahar, 8 oua, 1 lingurita esenta de lamaie, 3 linguri mari coaja de lamaie, 400 g faina, 15 g praf de copt, sare si 180 ml suc de lamaie.

Pentru crema de lamaie: 500 g crema de branza, coaja si sucul de la 1 lamaie, o pastaie de vanilie, 80 g zahar si 300 ml frisca lichida.

Mod de preparare:

Blatul se prepara astfel: Se taie untul cubulete si se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Se adauga coaja de lamaie si esenta, si cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se amesteca apoi faina cu praful de copt si sarea si se adauga treptat, alternand cu sucul de lamaie. Aluatul rezultat se imparte in trei, se intinde fiecare parte sub forma de foaie si se coace separat. Timpul de coacere este estimat la 15-20 de minute. Dupa ce s-au copt, cele trei foi ale prajiturii se lasa la racit.

Crema se prepara astfel: Se mixeaza bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie si zaharul. Se adauga sucul de lamaie, vanilia, iar apoi se incorporeaza usor frisca lichida, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi se mixeaza la viteza mare pentru 2-3 minute. Crema se pastreaza la frigider pana la utilizare. Dupa ce blaturile prajiturii s-au racit, se ung cu crema. Se unge inclusiv partea de deasupra a prajiturii.

Prajitura cu crema de lamaie se tine la rece si se serveste decorata cu coaja sau felii de lamaie.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro