Preparat mexican - Guacamole

Cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, avocado a devenit un aliment tot mai des folosit si in bucataria romaneasca. Original din Mexic si Guatemala, acest aliment cu coaja verde inchis si cu miezul untos este printre cele mai sanatoase din lume.

Bogat in vitamina K, in potesiu, vitamina C si in betasisterol, avocado are proprietati de antioxidare, antiinflamatoare, protejeaza ficatul si tine sub control glicemia si colesterolul. Din punct de vedere al substantelor nutritive pe care le contine, avocado poate inlocui cu succes o masa obisnuita.

Avocado poate fi consumat in foarte multe feluri si combinatii. Un preparat gustos, de care probabil ati mai auzit, este Guacamole, care este de fapt un sos de avocado de origine mexicana.

Pentru realizarea acestui sos veti avea nevoie de: un  avocado mare si copt, o rosie, o ceapa mai mica, zeama de lamaie, coriandru, 2 linguri de ulei de masline, chili, patrunjel, sare si piper.

Mod de preparare:

Se taie avocado in jumatate si se scoate samburele. Apoi se scoate pulpa din coaja si se paseaza. Se adauga apoi zeama de lime, ceapa tocata, sare, piper si rosia tocata. Totul se paseaza. La final se adauga patrunjelul, coriandrul si Chile Chipotle si se amesteca totul cu uleiul de masline.

A.I.

InCasa.ro