Restaurantul din copac

restaurAntRestaurantul din copac - Noua Zeelanda  

Poate fi considerat mai degraba o imagine desprinsa dintr-un film SF decat o realitate. Cu toate acestea, restaurantul din copac exista undeva in Noua Zeelanda - mai exact in Auckland - ca dovada a materializarii unui proiect ambitios. Ideea de baza a acestui proiect a fost gasirea tuturor produselor, materialelor si furnizorilor de servicii prin intermediul Paginilor Aurii, fiind, in primul rand, o modalitate de promovare a publicatiei respective.

 

Restaurantul cu pricina a fost construit intr-un copac inalt de 40 de metri, la 10 metri distanta fata de sol, fiind prezut cu 18 locuri.

 

Conceptul arhitectural a fost gandit si realizat de compania Pacific Environments Architects, fiind inspirat de forme ce se pot regasi in natura, precum crisalidele sau coconii, desi aspectul constructiei ne poate purta cu gandul la o ceapa agatata la uscat sau la un felinar. Accesul in interiorul se face pe un pod de 60 de metri lungime, parcurgerea acestei "alei" putand fi considerata o aventura in sine. n partea de sus se afla doar sala de mese, bucataria si toaletele fiind jos, pe pamant. Astfel ca, mancarea comandata de excentricii vizitatori va ajunge in restaurant cu ajutorul unei macarale. Localul este prevazut cu un acoperis, confectionat din tabla acrilica, care protejeaza impotriva ploii. Se pare insa ca acesta este mai sensibil la frig i vant, arhitectii mizand in special pe vremea frumoasa, specifica Noii Zeelande.

 

Iluminatul reprezinta o componenta de baza in arhitectura constructiei, contribuind esential la realizarea atmosferei. Lumina este discreta de-a lungul aleei i mai puternica in interiorul restaurantului.

 

Pentru informatii suplimentare i imagini puteti vizita site-ul