Sucurile de fructe

 

Sucurile de fructe proaspete sunt, asa cum afirma multi specialisti, sanatate curata. Fiecare fruct in parte, are proprietati curative despre care nici nu ne-am fi imaginat, iar consumate proaspete, pe langa faptul ca sunt extrem de delicicoase, pot asigura necesarul de vitamine de care orice persoana are nevoie.

In timpul sarcinii, oricarei femei i se spune in permanenta sa consume cat mai multe fructe si legume pentru a avea un copil cat mai sanatos. Si nimic nu poate fi mai bun decat un suc de fructe, atunci cand doresti sa te racoresti sau atunci cand ai pofta de ceva dulce fara multe calorii.

Cu ajutorul sucurilor proaspete din citrice se poate curata limfa. Principalele functii ale limfei sunt : functia trofica (hranitoare) si functia de aparare. Limfa joaca un rol important in aprovizionarea celulelor cu substante hranitoare si in indepartarea elementelor prelucrate in procesele metabolice, a leucocitelor moarte, a fagocitelor, precum si a microbilor si virusilor.

De exemplu merele constituie un mijloc foarte accesibil si pretios de insanatosire. Tot ceea ce are nevoie organismul se gaseste in aceste fructe. Sucul de mere poate distruge microbii care provoaca dizenteria.

Sucul de struguri, pe langa faptul ca este o bautura placuta, este si un mijloc terapeutic cunoscut vechilor greci, romanilor si arabilor. Continutul lui complex din punct de vedere chimic este comparat cu cel al apelor alkaline. Iata de ce tratamentul cu ajutorul strugurilor este considerat similar cu tratamentul pe baza de minerale. Pentru ca este asimilat foarte repede de catre organismul uman, sucul de struguri are proprietati asemanatoare cu cele ale mierii.