Supa frantuzeasca de ceapa

Bucataria frantuzeasca este cunoscuta peste tot in lume pentru preparatele sale fine si gustoase. Sofisticate sau simple, felurile de mancare frantuzesti sunt demonstratii de arta culinara. Desi retetele par a fi sofisticate, ingredientele sunt accesibile oricui.

Alimentele se pregatesc in special cu unt, iar cand vine vorba de carne si sosuri, vinul este ingredientul minune. Servita la pranz sau la cina, supa este nelipsita de pe masa francezilor. O supa aromata, delicioasa si foarte sanatoasa este supa frantuzeasca de ceapa.

Pentru acest preparat veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 50 g unt, 1 kg ceapa taita rondele, 1 catel de usturoi zdrobit, 60 g faina, 2 l supa de pui (poate sa fie si de vita sau legume), 250 ml de vin alb, 2 frunze de dafin, sare si piper, 1 bagheta frantuzeasca si 100g de branza rasa.

Mood de preparare:

Intr-o tigaie se topeste untul, apoi se adauga usturoiul si ceapa taiata rondele si se caleste pana cand ceapa devine galbuie si transparenta. Cand ceapa este bine patrunsa se adauga faina si se amesteca bine, apoi se adauga vinul, supa, sarea, piperul si frunzele de dafin. Se da focul mic si se lasa sa fierba inca 45 de minute. Cand este gata, supa se pune in boluri rezistente la caldura. In fiecare bol se pune cate o felie de paine si se presara branza rasa. Bolurile se dau in cuptorul încins si lasa cinci minute, pana ce se topeste cascavalul. Supa se serveste calda.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro