Tarta cu pere si crema de iaurt

Cand ai pofta de ceva bun, incearca o reteta simpla si delicioasa - tarta cu crema de iaurt si pere. Acest desert, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos.

Zemoase si aromate, perele sunt unele dintre cele mai cautate fructe ale sezonului. Acestea contin substante benefice organismului si sistemului imunitar: calciu, saruri minerale, fier, fosfor, potasiu, dar si vitaminele C, A si B. Zaharurile prezente in pere sunt usor digerabile, fiind indicate pentru persoanele diabetice.

Tarta cu crema de iaurt si pere este un preparat care se face usor si care nu necesita prea multe ingrediente. Pentru blat veti avea nevoie de 250 g faina, 1 galbenus, 125 g unt, sare si 50 ml de apa, iar pentru umplutura de 400 g iaurt, 5 oua, 5 linguri zahar si 4 pere.

Mod de preparare: Blatul se face astfel: se amesteca untul cu faina, galbenusul si sarea. Se framanta amestecul si se adauga treptat apa pana se obtine un aluat nelipicos. Aluatul se da la frigider pentru o ora. Pentru crema, se mixeaza iaurtul cu ouale si zaharul. Perele se decojesc, se curata de cotor si se taie felii.

Blatul se ia de la frigider si se intinde intr-o tava unsa cu ulei, apoi se inteapa din loc in loc cu o furculita. Tava se da apoi in cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Dupa aceea se toarna crema de iaurt peste blat, se pun perele deasupra si se da din nou la cuptor pana se rumeneste tarta. Tarta cu pere si crema de iaurt se serveste atat calda cat si rece.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro