Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

tempura

Ingrediente:

 

350g creveti sau scoici proaspete (sau congelate), 1 cartof mic decojit si taiat bucatele, 1 ceasca ciuperci sau vinete cubulete, 85g fasole verde, 3 cepe verzi si 3/4 ceasca patrunjel, ulei pentru prajit, ou batut, 1 ceasca faina si  1 ceasca apa.

 

 

Sosul : 1 ceasca Dashi, 1/4 ceasca sake sau coniac sec, 1/4 ceasca sos soia, 1 lingura zahar toate amestecate si servit cald. Iese o ceasca si jumatate de sos.

 

Dashi se prepara din 4 cesti apa calda in care fierbem cateva alge uscate sau konbu si apoi le aruncam. In apa amestecam 1/2 ceasca katsuo-bushi sau fulgi de peste bonito uscat. Se pastreaza in frigider pana la 3 zile. Ies aproximativ 4 cesti.

 

Condimente, optional: lamaie, ghimbir.

 

Pregatire: prajiti crevetii sau scoicile in ulei dupa ce le-ati trecut prin faina si ou. Intre timp preparati sosul si condimentele.

 

 

Pentru servire folositi castronase mici.