Tort Rombauer

tort rombauerIngrediente:
Blat
1 1/2 cana faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita cuisoare
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
6 linguri unt (pt. fragezirea aluatului)
1 cana zahar
2 oua
1 cana gem de zmeura sau mure
3 linguri smantana
1/2 cana nuca, tocata si prajita
tava cu caneluricacao

Glazura
1 1/2 cana zahar
5 linguri frisca
2 lingurite unt
1/8 lingurita sare
1/2 lingurita vanilie

Preparare:
Porniti cuptorul. Ungeti cu unt o tava de 18 cm diametru sau o tava cu caneluri (vezi poza).
Blatul: Amestecati intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul, cuisoarele, scortisoara si nucsoara. Separat, se freaca untul cu zaharul pana devin o crema fina. Adauga ouale cate unul odata, mixand bine intre ele. Adaugati apoi smantana si cacaoa. In aceasta compozitie se incorporeaza incet si amestecul de faina. Adaugati gemul si nucile. Se toarna in forma unsa cu unt si se baga la cuptor pentru 30 de minute, pana e gata. Cand s-a racit, rasturnati blatul pe un platou.
Glazura: Amestecati zaharul, frisca, untul si sarea si lasati-le pe foc pane incep sa fiarba. Se iau de pe foc, iar cand s-a racit putin crema, adaugati vanilia. Se bate glazura pana devine turnabila.

Tortul se acopera cu glazura. Se poate orna cu frisca, zmeura, etc.