Tort de banane

tort de bananeIngrediente:
Tort:
1/2 cana unt, moale si inca un pic pentru ungerea tavii
1 1/2 cana faina si inca un pic pentru pudrarea tavii
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
3/4 cana zahar
1 ou mare
1/4 cana banane zdrobite (sa fie bine coapte)
1/4 cana frisca
1/2 lingurita vanilie

Glazura:
8,5 g frisca
3 linguri unt, moale
1/3 cana zahar
3 linguri crema de nuca de cocos
1 lingurita rom (optional)
1/3 cana nuca de cocos rasa

Preparare:
Tort:
1. Puneti gratarul la mijlocul cuptorului si porniti focul. Ungeti usor cu unt si apoi
pudrati cu faina o tava rotunda cu diametrul de 23 cm.
2. Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un castron mic.
3. Se freaca untul cu zaharul intr-un castron, cu mixerul la viteza mare pana devin o
crema pufoasa. Se bate si oul pana se amesteca cu crema de unt si zahar, apoi se adauga bananele, frisca, vanilia si se bate bine pana se amesteca. Se reduce viteza la mixer si se incorporeaza si faina.
4. Aluatul se toarna in tava pregatita dinainte si se lasa la cuptor pana capata o culoare aurie sau pana cand iese bine testul cu scobitoarea, cam 20-25 de
minute.
5. Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa sa se raceasca 10 minute in forma, dupa
care se scoate si se rastoarna pe tava de tort pentru a se raci complet.

Glazura de nuca de cocos se face in timp ce blatul este la racit, astfel: se bat frisca si untul intr-un vas la viteza medie pana cand devin o crema fina. Se reduce viteza la minim si se incorporeaza zaharul, crema de nuca de cocos si romul, dupa care se mixeaza la viteza mare cam 2 minute, pana devin o crema fina si pufoasa.

Glazura se aseaza pe blat dupa ce acesta s-a racit complet, dupa care se presara nuca de cocos rasa.

Portii: 8-10.