Trei moduri de a decora jardinierele

rama cu cadru

jardiniera clasica

jardiniera pictata

Create astfel incat sa lase apa sa se scurga din pamant dar fara sa ude zidaria casei, jardinierele pe care le vom prezenta in acest material sunt facute dintr-un ghiveci din material plastic asezat intr-o rama de lemn. Cele trei modele sunt bazate pe aceasi schema. Rama poate fi, dupa cum vedeti, decorata in orice fel. Puteti folosi ideile de aici sau sa o decorati cum doriti.

Tamplarii experimentati, dar si gradinarii indemanatici vor descoperi ca suportii sunt foarte usor de facut. Daca nu va incumetati sa le faceti chiar dvs., le puteti comanda la un atelier de tamplatie.

Instructiuni
planul pentru jardiniera1. Incepeti prin a masura latimea ferestrei. Majoritatea jardinierelor care sunt asezate sub
ferestre arata cel mai bine daca depasesc putin latimea ferestrei.

2. Comparati o jardiniera de plastic cu dimensiuni conforme cu masuratorile realizate.

3. Cumparati placaj de 2 cm grosime. Atentie! Rama de lemn care inconjoara jardiniera de plastic nu are fund.

4. Adaugati bare de suport din cedru sau alt tip de lemn care nu putrezeste repede (daca folositi lemn obisnuit, acesta trebuie protejat cu o vopsea pe baza de ulei de in); folositi suporti de metal sau lemn in forma de L pentru a atasa rama de peretele casei.

5. O metoda alternativa este sa fixati rama cu dibluri, in perete, sub fereastra.

6. Inainte de a planta florile in jardiniera, facati gaurile prin care sa se scurga apa, adaugati pamant pentru plante pana la 2,5 cm de marginea de sus a jardinierei si alegeti plante care au necesitati asemanatoare de lumina si udare.