Trei plante cu aspect bizar

Daca nu le-am intalni in mediul lor natural, le-am confunda usor cu altceva. In anumite regiuni ale planetei cresc si se inmultesc plante cu un aspect atat de bizar incat par ireale.

O astfel de planta o intalnim in estul Americii de Nord. Denumita stiintific Actaea pachypoda, planta este una extrem de otravitoare. Dar nu asta o face atat de bizara, ci aspectul fructelor sale care seamana frapant cu un glob ocular. Datorita aspectului, planta este cunoscuta si sub denumirea de “Ochii papusii”. Planta impresioneaza si prin tulpina rosie, care imita perfect sistemul circulator uman.

Un aspect bizar il are si Floarea liliac, denumita stiintific Tacca chantrieri. Originara din Asia de Sud si Est, planta are un aspect aseamanator cu cel al liliecilor. La fel ca micile manifere, plantele liliac prefera umbra si au nevoie de umiditate crescuta pentru a se dezvolta.

Planta liliac se poate adapta foarte bine si in spatiile interioare daca are conditiile necesare. Coloritul sau aparte poate da incaperilor o nota de mister. Frunzele sunt lungi de 40-50 cm iar florile au o nuanta foarte inchisa de violet. Exista si flori de culoare neagra.

Pe lista celor mai ciudate plante se afla si Physalis, cunoscuta si sub numele de Floarea lampion. Denumirea provine de la fructele portocalii ce au o forma aparte, de lampioane chinezesti. Physalis-ul are florile mici si albe, in forma de stele, care se transforma toamna in celebrele fructe.  Chiar si dupa ce se usuca, planta isi pastreaza forma fructelor, acestea schimbadu-si doar culoarea si textura. Datorita aspectului interesant, fructele uscate de Physalis sunt folosite la realizarea ornamentelor interioare. La unele specii, fructele sunt comestibile.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro