Viata in locuinta alaturi de un patruped

caine in casaImping mobilierul, deranjeaza covoarele si lasa par - viata alaturi de un caine poate fi uneori neplacuta, daca nu ne putem adapta firii si comportamentului lor. Cainii au desigur si partile lor bune: nu trebuie sa le schimbam pampersul, sa le spalam hainele sau asa avem grija ca la ore fixe sa le dam de mancare. Totusi exista cateva lucruri legate de locuinta, pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand ne hotaram sa achizitionam un caine.

Mobilierul instabil este indicat sa fie inlocuit sau sa fie amplasat undeva unde patrupedul sa nu aiba acces, peretii ar trebui vopsiti cu vopsea lavabila (sau cel putin zonele “sensibile”). La fel trebuie sa ne gandim si la podea si covoare. Totul trebuie sa fie reamenajat dupa motto-ul: “Nu exista caini murdari, ci doar o amenajare incorecta”.

Covorul si podeaua

Atunci cand venim acasa dupa o zi obositoare, dorim doar sa ne relaxam, iar atunci cand simtim cu picioarele goale covorul moale si placut la atingere incepem deja sa ne simtim mai bine. La fel percepe si patrupedul diferenta intre gresie, parchetul gol si covorul pufos si moale. De aceea indicat este sa achizitionam un covor care sa acopere podeaua in intregime.

Acest lucru aduce bineinteles si un avantaj ce tine de igiena, nu doar de relaxare. Tesaturile covorului retin firele de par si praful, ceea ce este mult mai bine, in loc ca acestea sa zboare in aer si sa existe pericolul de a le inhala.

Cu ajutorul unui aspirator bun, praful, mizeria si parul din si de pe covor vor disparea fara urma. Petele pot fi indepartate cu ajutorul solutiilor eficiente de curatare a tesaturilor.

Podeaua din placi ceramice

Existau vremuri in care podelele trebuiau sa fie foarte sigure. Pe atunci locuintele se incalzeau cu ajutorul carbunilor si al lemnelor, la fel se intampla si cand era vorba de gatit, ceea ce insemna ca podeaua trebuie sa fie “imbatabila” din acest punct de vedere. Astazi gresia si placile ceramice reprezinta o chestiune de gust si de stilul de amenajare al locuintei. Avantajul, care era pretuit si pe vremuri, ramane si astazi valabil: acest tip de podele sunt foarte rezistente in timp!

Pe langa acest lucru nu trebuie omis faptul ca placile ceramice sunt foarte usor de curatat. Totusi exista un dezavantaj pentru patrupedele de talie mica: fiind foarte usoare, acestea aluneca foarte repede indiferent de ce miscare isi doresc sa faca. In plus, trebuie sa ne asumam faptul ca orice pas pe care il face cainele noi il vom auzi, din cauza zgomotului care reiese la contactul gresiei cu ghearele acestuia.

Parchetul laminat

In primul rand parchetul laminat detine o ampla diversitate de nuante si modele, astfel incat se poate plia usor pe gustul fiecaruia dintre noi. In al doilea rand, acest material emana acel sentiment de bucurie si de liniste pe care il putem regasi doar acasa. La fel simte si patrupedul nostru. In plus rezistenta la zgarieturi este relativ mare. Totusi cine doreste sa se asigure ca este asa, opteaza pentru o culoare deschisa.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro