WikiFood.ro - mananca sanatos

wikifoodWikiFood.ro, primul portal de cultura si educatie gastronomica din Romania, bazat pe informatii oferite de medici nutritionisti este lansat astazi 2 martie 2011, de Ascend Netsolutions.

Websiteul vine in sprijinul consumatorului, cu informatii complete despre calitatile si riscurile nutritive ale produselor alimentare de pe piata romaneasca. Noutatea la nivel de continut consta mai ales in recenziile zilnice pe care expertii in nutritie le vor face alimentelor comercializate de marile branduri sau de producatorii de hrana bio, ecologica sau traditionala. Ne-am propus sa dezvaluim astfel, ceea ce ramane ascuns sub eticheta produselor pe care le cumparam din supermaket, incercand sa scoatem in evidenta  incidenta ingredientelor asupra sanatatii noastre.

Sa nu uitam de cel mai util instrument interactiv prin care utilizatorii wikifood.ro  isi pot crea un plan personal de dieta personalizat cu retete pe gustul fiecaruia, bazat nu doar pe calorii ci si pe calcularea indicelui glicemic, cel mai important factor in controlul greutatii si echilibrului metabolic.

Componenta "wiki" a portalului consta in colaborarea cu publicul pentru crearea primei colectii de retete gastronomice insotite de proprietati nutritive. Astfel, publicul poate participa pe site cu retete proprii, pentru care un soft dedicat va calcula factorii nutritivi cei mai relevanti.

"Ne dorim ca WikiFood.ro sa fie prima si cea mai completa enciclopedie gastronomica facuta cu ajutorul publicului si, prin referintele despre calitatea ingredientelor pe care le adauga specialistii, sa devina o sursa de educatie culinara, prin care sa aflam, cu totii, ce merita de fapt sa mancam de pe piata invadata de produse alimentare de toate felurile. Romanii sufera de boli alimentare precum obezitatea, care inclusiv in randul copiilor a devenit in ultimii 10 ani un risc in crestere. Dar sunt si alte efecte ale hranei noastre cea de toate zilele de care nu stim, pentru ca nu avem inca suficienta informatie. Colaborarea cu expertii nutritionisti, care vor face recenzii pentru WikiFood.ro la alimentele pe care le luam din supermarket, de la piata sau chiar de la restaurant, este o initiativa unica in Romania de a veni in sprijinul consumatorilor. Intr-o epoca in care internetul ne asigura atata transparenta, WikiFood.ro, ii va putea ajuta pe utilizatori sa  afle adevarul, in bine sau rau, despre efectele produselor alimentare.", a declarat Adrian Garjoaba, coordonatorul proiectului.

WikiFood.ro face parte din portofoliul Ascend Netsolutions, unul dintre cei mai noi publisheri online din Romania, alaturi de SocialDiva.ro, TopExperti.ro, Pandoria.ro, ITplay.ro