(P) Alimente pe care ar trebui sa le eviti seara pentru a avea o dantura sanatoasa


Caria dentara poate aparea atunci cand bacteriile din cavitatea bucala cresc nivelul pH-ului (aciditatea), iar dintele este afectat prin distrugerea substantei dure a acestuia. Netratata, caria se poate complica cu infectii si poate duce chiar la pierderea dintelui.

Aceasta poate fi prevenita prin urmarea a 4 pasi simpli, seara de seara, pentru a ne asigura ca peste noapte cavitatea bucala este perfect igienizata.

Alege periuta care elimina cat mai multe bacterii si foloseste-o corect (poti opta pentru o varianta manuala cu laterale flexibile sau o periuta electrica, pentru o curatare superioara, cu eficienta sporita in eliminarea placii bacteriene).

Alege o pasta de dinti care te protejeaza si de-a lungul noptii si are efect sporit impotriva bacteriilor. Cele cu complex de staniu sunt o alegere recomandata. De asemenea, ata dentara ajuta la eliminarea reziduurilor si a placii bacteriene din zonele in care periuta nu poate ajunge, iar apa de gura are efect antibacterian si actioneaza atat asupra dintilor, cat si a mucoaselor.

Citeste continuarea articolului pe site-ul Ce se intampla, Doctore?