(P) Periajul dinţilor de la A la Z


Una din cele mai importante activităţi din cadrul igienei dentare este periajul dentar.  Pentru ca acesta să fie cât mai eficient, este foarte important să cunoaştem şi să utilizam corect tehnica de periaj.

Prin periaj se îndepărtează atât resturile alimentare cât şi placa bacteriană aderentă la suprafaţa dentară.  Acesta trebuie efectuat de cel puţin două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Trebuie reţinut că periajul trebuie făcut dimineaţa înainte de a mânca sau bea orice, deoarece saliva este mai vâscoasă în timpul nopţii şi se depune o peliculă pe dinte (placa bacteriană) la care aderă orice am ingera.

Periajul ulterior nu reuşeşte să îndepărteze decât parţial aceste depuneri, iar seara trebuie să fie ultimul lucru înainte de culcare deoarece resturile rămase în cavitatea bucală fermentează pe timpul nopţii, determinând un mediu acid care poate determina apariţia cariilor, depunerea tartrului, etc.

Citeşte continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla mai multe despre periajul corect al dinţilor.