5 sfaturi pentru o gradina perfecta

           firme amenajari gradini

 

            Oricine doreste o gradina frumoasa si usor de intretinut. Pentru a nu vi se parea epuizant fizic sau sa constituie un adevarat soc pentru plante, obisnuiti-va sa faceti cateva lucruri simple, dar periodice pentru gradina dumneavoastra. Acesta este primul sfat si cel mai important.

            Al doilea sfat este sa pastrati gradina curata si sa smulgeti toate buruienile care saracesc solul de ingrasaminte si nutrienti, sufoca plantele cu flori, dau un aspect urat peisajului.

            Al treilea sfat se refera la stratul protector care nu trebuie sa lipseasca din  nici o gradina, fie ca este facut din stratul de frunze macerate sau alte combinatii de pamant si ingrasaminte, care dau un aer salbatic gradinii si care pastreaza foarte bine umiditatea solului si impiedica raspandirea prea mare a buruienilor.

            Pentru rezultate maxime va sfatuim in al patrulea rand sa folositi ingrasaminte organice. Cele mai ieftine si la indemana sunt cele oferite de natura adica frunzele uscate, iarba uscata. Puteti folosi si ingrasaminte animale, excelente pentru plante. In lipsa de altceva puteti folosi si ingrasamintele artificiale, repectand intocmai cantitatile calculate la suprafata gradinii. Ingrasamintele bogate in nitrogen pot sa va arda plantele. Un sfat important, nu puneti aceste ingrasaminte artificiale prea aproape de tulpinile plantelor cu flori si nici in cantitati mari.

            Ultimul sfat este sa pastrati o oarecare compartimentare, pentru a putea controla mai bine dezvoltarea plantelor, pentru a putea interveni usor pentru a taia buruienile sau pentru a rari plantele care s-au dezvoltat peste masura.

 

www.gradinamea.ro

15 Iunie 2007

Comentarii:

UsvEMPbUkH postat pe 02 Septembrie 2013
sJgKZoXQkF
Uităm prea repede sau nu vrem să ne amiintm. Nici să ştim. Vin dintr-un loc, ce adăpostea un centru de exterminare pe vremea comuniştilor. Un loc unde au murit mulţi, unde au suferit mulţi. Unde peste gropile comune, se construiseră coteţe de porci. Poate de aici şi dorinţa mea de a şti ce2t mai mult despre gulagul rome2nesc. Sau poate era doar nevoia de a-mi cunoaşte genealogia istorică. Cert e că sunt mulţi cei care ştiu, mult mai mulţi cei care nu şi prea mulţi cei care ignoră. Acum două săptăme2ni, un individ, me2ndru că e comunist, mi-a spus een contextul unei discuţii contradictorii: Cine? Iuliu Maniu? Un porc, un hoţ ordinar... Probabil că ne mai trebuie o vreme. Pe2nă mor aceste exemplare. Poate atunci putem eencepe să ne vindecăm, recunosce2ndu-ne istoria şi greşelile. Repare2nd, dacă se mai poate, ceva...

JOTgliYnxsLsNyMNY postat pe 17 Iulie 2012
zGWsPAkpsxhUB
citeste pana la capat si ai sa vezi ca m-am semnat. Daca tnruaal roman, caruia i se mai taie din pensie, crezi ca mai are bani de inragsaminte chimice?Tocmai s-a facut un experiment, produsele BIO nu-s cu mult mai bune decat cele normale(din supermarket).Si io, in Germania, de exemplu folosesc morcovi Bio, dar si astia sunt pe categorii, klasse I, klasse II si sunt scumpi.Mira