7 reguli Feng Shui pentru camera copiilor

camera pentru copilCum sa invatam mai bine, sa ne jucam mai frumos si sa avem un somn linistit cu Feng Shui

Camera copiilor reprezinta intotdeauna o provocare, deoarece pe de-o parte trebuie avut in vedere o amenajare potrivita pentru studiu si somn, iar pe de alta parte trebuie respectate zonele unde copilul isi desfasoara restul activitatilor: joaca, topaitul, galagia...

Un consultant specializat pe stiinta Feng Shui stie exact cum sa amenajeze un spatiu, insa si fara ajutor profesionist, doar respectand principiile de baza, care ne conduc spre un climat armonic se poate realiza acest lucru.

1. In cazul in care camera copilului este suficient de spatioasa, aceasta ar trebui sa fie impartita intr-o zona activa pentru joaca, intr-una semiactiva pentru invatat si intr-o zona linistita unde se afla patul. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul paravanelor si/sau cu ajutorul diferitelor culori ale peretilor. Motivul pentru aceasta delimitare este simplu: in  Feng Shui somnul este asociat in principal cu Yin-Chi (liniste, intuneric). Joaca este o activitate care este legata de Yang-Chi (activitate, lumina, volum). Pentru invatat este nevoie de o atmosfera linistita (Yin). Totusi, este nevoie si de cateva caracteristici Yang la locul de munca (de exemplu lumina zilei, dar si culori deschise si prietenoase) pentru cresterea concentrarii, etc.

2. Patul ar trebui asezat cu partea unde se afla capul langa un perete stabil. Partea inferioara nu trebuie sa fie indreptata spre o usa.

3. Biroul ar trebui pozitionat asa incat copilul sa stea cu spatele la un perete stabil, iar de unde se afla el sa poata privi per ansamblu intreaga incapere. Motivul: un perete in spate da senzatia si ofera siguranta si protectie. O incapere pe care o poate privi in intregime nu ii "pregateste" surprize. Daca de la birou se pot vedea toate ferestrele si usile din camera, acest lucru nu face decat sa ii dea micutului un plus de siguranta. Copiii au nevoie de spatiu pentru joaca, la fel ca si spatii in care sa se retraga pentu lectura.

4. Evitati canturile si colturile ascutite, care sa indice inspre pat sau inspre birou. Acestea au un efect negativ asupra Chi, iar copiii le percep in subconstient drept amenintatoare.

5. Culorile: alegerea culorilor intr-o camera este orientata dupa formele/elementele Chi. Care sunt acestea pot fi calculate numai de catre un consilier calificat in stiinta Feng Shui. In general sunt valabile urmatoarele: alegeti culori neutre, care sa se asorteze cu mobila. Culorile tari, prea concentrate pot avea efecte negative asupra capacitatii de concentrare sau asupra odihnei celui mic. Ar fi bine sa evitati culoarea rosie, deoarece aceasta reprezinta focul.

6. Ordinea este importanta chiar si atunci cand este vorba de amenajarea in stil Feng Shui. Aveti in vedere faptul ca in camera copiilor sa fie suficient spatiu de depozitare a jucariilor, a cartilor, etc. De exemplu, jucariile pot fi asezate in lazi incapatoare, iar problema este rezolvata. Aruncati la gunoi cele care sunt stricate sau faceti cadouri altor copii jucariile care nu mai sunt utilizate. Dulapurile cu usi sau rafturile inchise sunt mult mai practice, deoarece ajuta la crearea unei atmosfere ordonate, clare, aerisite.

7. Copiii stiu de cele mai multe ori intuitiv ce este mai bine pentru ei. Lasati copilul sa participe la amenajarea camerei, lasati-l sa ia decizii si sa aiba propriile pareri si dorinte si nu ii impuneti anumite principii fara sa i le explicati sau impotriva vointei lui!

Foto: 1 ; 2

InCasa.ro

 

Comentarii:

buyaqyYhPEOw postat pe 21 Octombrie 2012
WbgMJloaURAl
Hi Amanda ~ thanks for your quieostn and congratulations! You can simply do this or any variation of this:Write affirmations for your space or create a dream map of photos from magazines of things/people/words/ that you want to experience in your home. Put either one you do in a place where you can see it often.Have a house warming party to literally warm your home with good energy. With good friends/family, great food, and soothing music.Name your home, vow to take care of him or her, and thank it for sheltering you. Send it loving energy anytime you think about it.And will you be bringing a Westie into it? If so, that is immediately Good Luck! Let me know if you have any other quieostns Warm Wishes, Elizabeth

EXdptbwafkvOcDypvM postat pe 15 Octombrie 2011
UPEoUIpX
You got to push it-this eesnstial info that is!