Acarianul rosu al pomilor

(Panonychus ulmi)

Nu ataca numai marul, ci si ceilalti pomi fructiferi.
Acest daunator impiedica astfel hranirea normala a fructelor cu substante nutritive, ceea ce va duce la scaderea greutatii fructelor.

Larvele paianjenului rosu se hranesc cu seva mugurilor, a frunzelor, petalelor si sepalelor. Ouale de vara sunt depuse pe frunze iar ouale de iarna pe partea inferioara a ramurilor, in jurul ramificatiilor, precum si in crapaturi. La atacuri puternice frunzele atacate se usuca si cad, producandu-se o defoliere prematura a pomilor ceea ce afecteaza si formarea mugurilor de rod pentru anul viitor.

Produce atacuri si n plantatiile de meri, pruni, vita de vie. Determina perturbari n diferentierea mugurilor si n procesele de fotosinteza si provoaca scaderea productiei. Larvele se hranesc cu seva mugurilor, a frunzelor, sepalelor si petalelor. Are 5-6 generatii pe an. Ouale de iarna, n numar de 1500/cm2 de scoarta, se dispun n 8-12 rnduri suprapuse pe partea inferioara a ramurilor, n crapaturi.

Comentarii:

BOgdan postat pe 12 Iulie 2010
Servicii
Tratamente fitosanitare autorizate impotriva bolilor si daunatorilor pentru pomi fructiferi, vita de vie si arbusti; tratamente impotriva tantarilor; taieri in verde pomi fructiferi pentru luna august. Servicii de amenajare si intretinere spatii verzi. Seriozitate si personal calificat. Info la telefon: 0723.583.490