Accesorii inspirate din cultura Indiana

decor indianCultura indienilor este admirata de multe neamuri, datorita unicitatii si istoriei sale colorate. Arta indiana este si ea una dintre cele mai complexe, dar si cele mai frumoase, datorita multitudinii de legende despre zeitati si templele inchinate lor. Daca faceti parte din randul admiratorilor acestei culturi interesante, avem vesti bune pentru dvs. Nu trebuie sa mergeti neaparat in India pentru a va manifesta pretuirea - exista o multitudine de accesorii pe care le puteti incorpora in casa dvs, astfel incat sa-i imprimati un aspect Indian.

In privinta peretilor locuintei dvs., trebuie sa fiti atenti in selectarea produselor de vopsire si a culorii potrivite. In cazul in care cautati un tip de vopsea care sa reflecte o anumita tema (cu specific Indian), fiti foarte atenti in selectarea acestei teme si vedeti daca ea este potrivita cu restul decorului locuintei dvs.

Camerele indiene sunt foarte primitoare - incercati sa redati acest sentiment de familiaritate prin folosirea culorilor de pamant pentru pereti si accesorii. Daca peretii dvs sunt neatragatori din cauza vopselei exfoliate, cea mai buna metoda de a rezolva aceasta problema este sa-i drapati cu o panza si apoi sa-i vopsiti. Peretii nu trebuie sa fie incarcati, iar culorile folosite trebuie sa fie printre cele mai deschise: bej si galben care au rolul de a pune in evidenta mobilierul ales.

Zona livingului va arata cu siguranta bine daca veti pune acolo cateva scaune joase, frumos sculptate. Piesele de mobilier pictate, lacuite, cu o atingere de portocaliu sau negru reprezinta, de asemnea, o alegerea buna, mai ales daca au sezutul si spatarul din ratan. Culorile mobilierului sunt, in general, de la marouri pana la tonuri de bej, chiar si negru, gandindu-ne la abanosul din care sunt confectionate majoritatea obiectelor indiene, unele dintre ele fiind sculptate cu motive florale.

In cazul in care doriti ca accesoriile din casa dvs sa imprime cu adevarat un aer Indian decorului, materialele care va pot ajuta sa obtineti acest rezultat includ: ikatul si songketul, ultimul fiind confectionat din matase cu fire de aur si argint, materiale pe care le puteti folosi pentru fete de masa, perdele si pernite decorative. Acestea din urma reprezinta elemente esentiale in decorul Indian.

Printre accesoriile specifice acestei culturi se numara si statuetele din lemn cu valoare spirituala sau cele care imita animale sacre precum: cainii si bizonii, care semnifica prosperitatea in unele zone din India. Obiectele din ceramica sunt executate manual si sunt la mare cautare pentru stilizarea incaperilor.

Vasele din lut ars, care pot fi pictate sau simple, pot juca atat un rol functional (in bucatarie) cat si unul decorativ. Pentru a improspata atmosfera folositi ghivece cu plante naturale, iar in bucatarie: borcane cu diverse condimente, expuse la vedere.

In dormitor piesa de rezistenta o reprezinta patul, care trebuie sa fie mare, confectionat neaparat din lemn masiv si plin de perne cu imprimeuri bogate. Si mai de efect poate fi patul cu baldachin, decorat cu materiale vaporoase.

Iluminatul joaca si el un rol important in decorul Indian, recomandate fiind lampile cu abajur din hartie colorata, din rachita sau bambus.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

DQbHlugNbEPh postat pe 20 Octombrie 2012
dLXlBVBykMbiaarPaOG
Aveam 4 ani in 1964 dar atmosfera din actsee poze s-a pastrat relativ aceeasi pana inainte de cutremurul din '77 !Imi permit sa-i spun doamnei Magdalena Radulescu ca lipsurile pecuniare si de consum au survenit mult mai tarziu !Din amintirile mele, dar mai ales din ce-mi spuneau parintii, nascuti dupa primul razboi mondial, incepand cu anii '60 pana in '74-'75 nu existau lipsuri majore in magazine, nici privari de lumina, caldura etc !Cumparam 100 gr.de parizer si 1/2 de franzela, 50 gr. de cafea proaspat macinata si rulade de 1.5 lei/buc (toate dintr-o hartie de 10 lei) din alimentare de cartier in care gemeau pe rafturi sticle de Martini, Ricadona, Vermut Mamaia etc pe care nu prea le cumpara nimeni Laptele era la sticla (cel cu capac rosu, mai gras cel cu capac argintiu mai slab). Bucurestiul era bine luminat, plin de reclame si mult mai curat si cu un aer aparte ! Cine-si aminteste de zona Antim, Uranus, 13 Septembrie inainte de demolare imi va da dreptate Nu regret vremurile, cu toate ca ele coincid cu anii de tinerete, dar viata cu mari lipsuri a inceput cum spuneam, candva inainte de cutremur !Acum avem un oras murdar (nu neaparat prin gunoaie, cat prin cenusiul constructiilor haotice, aglomeratia si poluarea de pe aceleasi drumuri ca si in '64, dar mult distruse)

sGZzRXUdmXJ postat pe 17 Septembrie 2011
EomwRLodbcorEOHwSfm
Great article, thank you again for wirtnig.