Albastrul: culoarea care schimba locuinta

albastruAmenajarea in culoarea marii si a cerului reda spatiului in care locuim un aer proaspat, racoritor, revigorant. Turcoaz, bleu maren sau albastru - gri, culoarea otelului - cu nuantele acestea ne putem transfprma locuinta intr-un spatiu aparte.

Pe langa galben si rosu, culoarea albastra este a treia culoare de baza si nu poate fi redata prin amestecul altor nuante. Albastrul este o culoare care emana prospetime, veselie si vitalitate. In afara de acest lucru, albastrul ne ajuta sa ne concentram mai mult timp si cu o mai mare usurinta. In psihologia culorilor  se spune ca aceasta are un efect linistitor. Un spatiu albastru este perceput ca fiind racoros si racoritor. Locuitorii tarilor sudice folosesc frecvent albastrul pentru vopsirea peretilor, deoerece astfel suporta mai usor arsita verii. Astfel, de exemplu in Grecia incaperile sunt amenajate in combinatia de culori alb - albastru.

Paleta larga de nuante de albastru si accesoriile care i se potrivesc ofera posibilitatea de a amenaja o locuinta intr-un mod aparte. Totusi trebuie sa fim atenti, deoarece incaperile vopsite in totalitate in albastru ne dau o senzatie de raceala. Ca sa evitam acest aspect neplacut si total neprietenos este indicat sa folosim piese de mobilier sau accesorii in culori contrastante.

Nuantele de albastru se potrivesc foarte bine in birou, deoarece acesta culoare ne ajuta sa ne concentram. In plus aceasta ne confera un sentiment de siguranta, astfel incat noi putem deveni mai creativi, mai inventivi.

Prima incapere in care ne indreptam pasii dimineata este desigur baia. Daca placile ceramice vor avea tonuri de albastru cu siguranta vom fi cuprinsi de prospetimea diminetii si a culorii si vom incepe ziua cu zambetul pe buze. In acest cadru, prosoapele in de culoare corai sau verde - smarald.

Linistea si relaxarea ne-o putem gasi intr-un dormitor amenajat in albastru. Insa si aici este important sa lucram si cu alte culori, astfel incat incaperea sa fie prietenoasa. Prin tonurile de roz sau prin cele galbene dormitorul primeste o nota vesela si primavaratica.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

GqSNfrybyedCEjVj postat pe 20 Octombrie 2012
gGUcZcYvd
Lehet ez picit hosszabb mjeggeyze9s lesz, be1r tf6mf6ren is el tudom mondani:) nagyon nagyon sze9p, e9s nagyon tetszik a tulajdonosnak is:) Ezt a falike9pet e9s a kiselefe1ntot ugyanis mi kaptuk, vagyis a ke9t e9s fe9l hf3napos kisfiam kapta a kolle9ganőimtől.Me9g soha nem edrtam, de rendszeres "zugolvasf3d" e9s a munke1id csode1lf3ja vagyok, e9s kezdő hobbivarre1sz is egyben.Mikor kibontottam az aje1nde9kot egyből re1ismertem a blogban me1r le1tott elefe1ntokra, e9s olyan valf3szerfctlen volt, hogy ők ideve1ndoroltak hozze1nk. Milyen kis csode1k vannak:), kf6szi.

fsfXjKRoKTwzH postat pe 17 Septembrie 2011
VzNZBHEjPud
Phenomnael breakdown of the topic, you should write for me too!

fKDhyduagoySwGCWzVN postat pe 14 Septembrie 2011
czynUaZEgPlw
Phenomenal barekodwn of the topic, you should write for me too!

UZMIFFQFpVUS postat pe 13 Septembrie 2011
GBGBYkhVEODj
I don't know who you wrote this for but you hleepd a brother out.