Barile de sustinere din baie

 

Barile de sustinere nu au fost intotdeauna la moda, asa cum sunt astazi. Acum 10 ani se gaseau numai in spitale si camine, aratau toate la fel si erau chiar urate. Astazi se gasesc bari de sustinere in diverse case private sau in hoteluri. Se regasesc intr-o mare varietate, unele fiind drepte, altele curbate, existand intr-o paleta vasta de culori, pe gustul fiecarui decorator.

Barile de sustinere pot ajuta pe oricine sa se simta mai in siguranta in baie. Nu trebuie sa fii batran sau sa ai disabilitati, poti fi chiar atlet sau o balerina de succes deoarece barile de sustinere va ajuta oricum sa intrati in cada sau sa va sustineti la dus. Va vor ajuta de asemenea cand aveti nevoie la toaleta sau ca sa nu alunecati pe dusumele.

Exista trei feluri de bari de sustinere:

-barile de sutinere montate in perete, care sunt cele mai stabile. Se ataseaza pe perete la ambele capete. Puteti sa le pozitionati oricum doriti. Unii oameni prefera ca barile de sustinere sa fie pozitionate vertical, in timp ce altii se simt mai in siguranta cu ele asezate orizontal, dintr-o parte in alta.

-unele bari de sustinere se ataseaza de perete doar la un capat. Se prind intr-o balama la un capat, astfel incat, atunci cand nu le folositi, vor sta pe langa perete. Cand aveti nevoie de sprijin, trageti-le pana unde aveti nevoie de ele.

-barile de sustinere care acopera bratele ofera cel mai bun sprijin atunci cand doriti sa va asezati sau sa va ridicati de pe toaleta. Aceste bari de sustinere se vor instala pe ambele parti ale toaletei. Seamana un pic cu bratele unui fotoliu.

O bara de sustinere nu va fi de mare ajutor daca nu va tine atunci cand aveti nevoie. Nu cumparati o bara decat daca tine pana la 115-120 kg, avand grija in acelasi timp sa o instalati corect ca sa poata fi functionala. Bara de sustinere ar trebui sa aiba diametrul intre 3,2 si 3,8 cm si o suprafata din material textil, ca sa o puteti prinde mai bine. Aveti grija sa nu lasati spatiul prea mare intre bara si perete, este de ajuns sa lasati un spatiu cat sa va incapa pumnul.

    www.incasa.ro

30 Aprilie 2007

Nicoleta Oprea

Comentarii:

gabi postat pe 31 August 2011
offf
corect este BARE ; "bari" - ce e asta - e la fel ca " doape"