CLERODENDRON

CLERODENDRON

Familia: Verbenaceae
Aspect: arbust, copacel
Perioada de inflorire: vara-toamna
Expunere: soare, penumbra
Udare: medie

Originare din regiunile tropicale si subtropicale, in special Africa si Asia, sunt cultivate pentru florile deosebit de parfumate care se deschid de regula la sfarsitul verii.

Cultivare: Se cultiva in gradina, intr-un pamant fertil si se uda bine in perioada de crestere, apoi moderat. Plantele nu au viata prea lunga, de aceea, periodic este bine sa se cultive plantute noi.

Reproducere: Se inmultesc usor prin seminte, primavara sau toamna, sau prin butasi semilemnosi in august-septembrie.

Specii si soiuri: Clerodendrum trichotomum, originar din China si Japonia, este un copacel cu frunze cazatoare, flori albe si parfumate. Infloreste vara tarziu.
Clerodendrum bungei, arbust cu frunza cazatoare, potrivit pentru gard viu sau in grupuri izolate. Florile roz inchis infloresc din vara pana toamna.
Clerodendrum thomsonae are in timpul verii flori formate dintr-un caliciu alb-crem din care se desface o corola de petale rosii inconjurand staminele albe.  
 
 

Comentarii:

atjThkdjOCAVpqAYhtC postat pe 25 Noiembrie 2012
TYAUWqVCcBK
Semn bun! Ma bucur foarte mult petrnu fiul dvs.!Intamplari cu copii minune din lumea muzicii cunoasteti mai bine de cat mine.Imi aduc aminte de o intamplare cu Gauss-copil. Invatatorul avea de facut niste acte si ca sa le dea de lucru piticilor i-a pus sa adune primele 100 de numere. Dupa foarte putin timp, micutul Gauss a ridicat mana si a dat rezultatul corect. Invatatorul l-a intrebat cum a calculat si a fost foarte surprins sa constate ca baietasul din fata lui redescoperise singur formula sumei unei progresii aritmetice!Si o intamplare (tot adevarata) cu Capablanca. Avea doar cinci ani si il urmearea pe tatal sau jucand sah cu un prieten de familie. Desi nimeni nu-i explicase vreodata regulile (le invatase singur privind jocul!), la un moment dat l-a atentionat pe tatal sau ca avea o mutare mai buna si i-a si aratat-o! Tatal sau la pus sa joace si micutul Capablanca l-a invins usor atat pe el cat si pe preietnul lui!Cum functioneaza creierul unor astfel de copii?Iata inca un curs la care va trebui sa ne inscriem in Cer!

LUMINARE PETRONELA postat pe 05 August 2010
de unde pot achizitiona ?
nu stiu de unde as pute sa achizitionez un asemenea exemplar la noi in zona nu se gasesc asemenea arbusti . daca are cineva de vinzare as fi foarte bucuroasa sa pot cumpara . multumesc si astept raspuns !