Camera copiilor - sfaturi pentru un spatiu inedit

camera copilPentru majoritatea dintre noi decorarea camerei copilului in acord cu o tema reprezinta cea mai la indemana modalitate de a particulariza spatiul celor mai mici membri ai familiei. Multe mame doresc, insa, ceva diferit si foarte actual - pentru acestea avem cateva sfaturi si idei.

Graffiti este cea mai tare si mai noua forma de arta, iar copiii se dau in vant dupa ea. Pentru a le satisface aceasta placere tot ce trebuie sa faceti este sa transformati un perete al camerei intr-o tabla gigantica pe care copiii sa poata desena si sa-si poata manifesta creativitatea.

Atmosfera verii poate deveni distractiva si pentru copii, indemandu-i sa-si petreaca timpul in camerele lor intr-un mod placut. Montati o umbrela de plaja, infigand-o intr-un ghiveci umplut cu pietricele si asezati-o in centrul camerei. Vopsiti piesele de  mobilier de exterior - masute si scaune din plastic - cu ajutorul unui spray cu vopsea speciala pentru plastic in culori vii, luminoase, cum sunt: verdele lime sau portocaliul si amplasati-le sub umbrela improvizata. Veti crea astfel un loc ideal in care copilul dvs poate sta, poate citi sau se poate juca.

O alta varianta de spatiu improvizat este cea a campingului interior - in locul patului din camera copilului ridicati un cort. Puneti jucariile, cartile si jocurile preferate ale micutului dvs intr-o lada, in interiorul sau langa cort. Agatati o lanterna in partea de sus a acestuia pentru lectura de noapte - de regula mai atragatoare, datorita atmosferei sau din cauza interdictiei. Nu uitati sa-i puneti la dispozitie si un CD/DVD player cu baterii pentru a putea asculta povesti, e-book-uri sau muzica.

Copiii adora peretii neobisnuiti, iar pentru a le satisface nevoia permanenta de joaca si in acest sens folositi vopseaua magnetica. Aceasta transforma orice suprafata ce poate fi vopsita intr-un loc de joaca…magnetic. Este fabricata pe baza de latex, este de culoare gri si confera suprafetelor capacitatea de a atrage magneti. Nu este toxica si nu prezinta nici un fel de pericol pentru copii. Achizitionati magneti cu forme diferite, litere si numere, astfel incat copiii sa-si poata manifesta creativitatea din plin.

Baietii adora, de regula, sa contruiasca aeromodele sau modele de masinute. Asigurati-va ca proiectul decorativ al camerei baietelului dvs include si aceste jucarii distractive si anuntati-l ca el are o contributie importanta in amenajarea propriului spatiu. Agatati modelele realizate de copilul dvs de tavanul camerei cu fire de pescuit invizibile, astfel incat sa para ca plutesc.

Bean bag-urile sau fotoliile cu puf sau cu bilute din polistiren expandat pot inveseli camera copilului dvs. Acestea au dubla functionalitate: datorita formelor de animalute constituie jucarii amuzante si datorita confortului oferit de materialele moi si usoare din care sunt fabricate reprezinta ideale locuri de sezut.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

DhOnJFQVrwMgJtFs postat pe 07 August 2011
UOIEjIpmKjmISJllB
In awe of that awnser! Really cool!

TFUxxRHAxk postat pe 31 Iulie 2011
yXJCbxclmUFYUUyTj
Fell out of bed feelnig down. This has brightened my day!

TqIokyVLrITejfUiGB postat pe 29 Iulie 2011
heqyCZSIlrazWZwFmhu
Heckuva good job. I sure apepcriate it.