Camera copiilor, o amenajare sanatoasa

camera copiilorAtunci cand ne trezim cu cearcane mari, cu pleoapele umflate sau dureri insuportabile de cap, tuse pornita din senin si pe care nu ne-o putem explica, iritari ale pielii sau insomnii si nu ne putem da o explicatie plauzibila pentru acestea, trebuie sa stim ca aceste simptome pot avea cauze biologice (acarieni, germeni sau diverse bacterii si ciuperci), fizice (zgomot, radiatii electromagnetice sau chimice (substantele daunatoare, toxice se regasesc de regula in mobilierul de proasta calitate).

In cazul mobilierului special preclucrat pentru copii este folosit lemnul de arin sau cel de fag. Tamplarul evita fierul sau alte metale, unind partile necesare prin metode “traditionale” sau cu diversi adezivi. Suprafate lemnului este tratata cu ajutorul unor uleiuri pe baza de plante. Acest ulei ii confera lemnului o stralucire placuta, accentueaza structura acestuia si il protejeaza impotriva umezelii si murdarie, fara a-i inchide, a-i astupa porii.

Un prieten de nadejde pe tot parcursul anilor de studiu este desigur biroul. Acesta ii poate insoti pe copii din prima zi de scoala si pana cand isi dau examenul de maturitate. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, datorita noilor tehnici si idei creative cu ajutorul carora se prelucreaza lemnul. La o simpla apasare de buton, biroul isi poate schimba pozitia, astfel incat se adapteaza nevoilor celui care il foloseste, iar suprafata din fag se lacuieste apoi cu ulei extras din plante.

Atunci cand amenajam camera copiilor trebuie sa tinem cont de faptul ca cei mici isi petrec aici mare parte din zi si toata noaptea, iar metabolismul lor foarte activ poate ractiona si poate fi foarte sensibil in contact cu diversi factori daunatori.

Cu cat este mai sanatos mediul, deci amenajarea in sine, cu atat mai bine este intreaga ambianta din incapere. De aceea este foarte important sa tinem cont de materia prima si de cum este ea prelucrata, de materialele care respira, care nu mentin umiditatea: lemnul, pluta, bumbacul, lana naturala de oaie sau cazeina.

Sursa foto

A.V.
Incasa.ro