Casele masive - durata lunga de viata

case masiveO casa masiva respecta ceea ce promite: stabilitate si durata lunga de viata. Construita din caramida naturala, piatra artificiala sau din beton sustine foarte bine peretii camerelor si plafoanele.

In cele mai multe cazuri se construieste un perete interior pentru o mai buna consolidare, acesta fiind izolat fonic si termic.

Avantaje: durata lunga de viata si atmosfera primitoare

In zilele toride de vara, interiorul se pastreaza racoros, iar in timpul iernii geroase caminul nou amenajat ne ofera caldura si confortul de care avem nevoie. Peretii grosi nu lasa temperatura ridicata de afara sa patrunda, iar pe de alta parte opresc, in timpul anotimpului rece, pierderile de caldura. Nu in ultimul rand, acest lucru se simte si din punct de vedere financiar, deoarece costurile pentru incalzire devin mai mici.

Pe langa toate acestea, o casa masiva ofera stabilitate, protectie si siguranta. Cu ajutorul unui strat izolator al peretilor si a constructiei calitative nu ar trebui sa intre umezeala in casa. O incalzire centrala buna si o izolatie fonica ofera caminului Dvs. un climat primitor si confortabil, iar zgomotul strazilor ramane afara. De asemenea, o astfel de consrtuctie este rezistenta si impotriva incendiilor.

Dezavantaje: costuri ridicate si durata constructiei

Pretul ridicat este primul factor, care pune semne de intrebare atunci cand este vorba de constructia unei astfel de case. Cu toate ca o locuinta masiva este mult mai stabila, iar costurile vor fi amortizate de-a lungul anilor, totusi, casele deja construite reprezinta din punct de vedere financiar o afacere mult mai rentabila. Acesta diferenta de pret se datoreaza cheltuielilor mari in ceea ce priveste proiectul unei case masive. Se adauga de asemenea si inca un factor extrem de important si deloc de neglijat: timpul. Peretii au nevoie de saptamani intregi pentru a se putea usca in asa fel incat ulterior sa nu se formeze mucegaiul sau egrasia.

InCasa.ro