Ce greseli sa eviti cand cumperi o canapea

Oricat de simplu ar parea sa alegi canapeaua potrivita pentru livingul tau, din sumedenia de oferte existente pe piata, atunci cand vrei sa faci lucrurile cu profesionalism vei observa ca intampini dificultati. Aspectul estetic conteaza dar nu trebuie sa decida singur pentru care piesa de mobilier sa optezi.

Experienta acumulata demonstreaza ca unele greseli practice se repeta cu regularitate la toti cumparatorii interesati de canapele mai putin atenti sau neexperimentati. Sunt lucruri marunte in sine, dar care pe parcurs pot avea efecte negative asupra factorului de confort. Iata principalele erori de care sa te feresti:

1. Cumpararea unei canapele de dimensiuni nepotrivite
Pentru ca o canapea sa arate bine in camera trebuie in primul rand sa existe un raport fizic optim intre dimensiunile lor. A nu masura spatiul caruia ii este destinata canapeaua, si piesa de mobilier, este un pas aproape cert spre esec. Exista marele risc ca ele sa nu se potriveasca. Pentru a nu parea prea mare sau prea mica, canapeaua trebuie sa aiba o marime care sa concorde si cu celelalte piese de mobilier.

2. Cumpararea fara proba a canapelei
La fel cum canapeaua nu trebuie sa fie prea mare sau prea mica pentru living, tot asa nici pentru tine nu trebuie sa fie de dimensiuni nepotrivite. Fie ca esti inalt sau scund, asigura-te ca vei sta confortabil de fiecare daca cand vei privi serialul preferat impreuna cu familia sau vei citi o carte. Ia loc 1-2 minute pe ea si asigura-te ca este atat de moale pe cat iti doresti. 

3. Alegerea unui canapele nepotrivite ca stil
In interiorul fiecarei locuinte exista un stil predominant, iar atunci cand canapeaua nu se i subordoneaza efectul vizual poate fi catastrofal. Pe langa faptul ca nu trebuie sa faca nota discordanta cu celelalte elemente, stilul canapelei trebuie sa fie si unul functional, adaptat la nevoile specifice locuintei tale.       

4. Cumpararea unui canapele de slaba calitate
Anumite consideratii de ordin financiar ne impiedica sa fim prea generosi cu noi insine uneori. Si totusi, cumpararea unei canapele de calitate, se dovedeste pe termen lung o investitie mai avantajoasa decat achizitionarea uneia de slaba calitate. La canapelele confectionate din materiale ieftine, forma, aspectul si factorul de confort se deterioreaza si in timp de cateva luni, pe cand la cele de calitate medie sau superioara, asta se intampla in cativa ani.    

Mobexpert.ro

I. C.  

Comentarii:

iil3GPQ6h postat pe 12 August 2013
D7qwFvnNUV
A venit si a si plecat Ne-a dus cu zaerlhaul si cu un vanticel cald vreo 2 zile, dupa care s-a facut nevazuta Ma mai astept la vreo ninsoare prin aprilie, ca sa fie tacamul complet

VSmSJIGzzJbN postat pe 28 Iulie 2013
LPeKx068snxA
7 din 10 O_o ! Cu riuletele si Taraclia , m-ai lasat fara sanse xD Niciodata nu m-am gdinit la numarul lor) si rude nu prea am pe la Sud, sry)) .. am si eu o intrebare xDD .. Care era intrebarea noua pentru tine ?

q8DLFYlZBg postat pe 28 Iulie 2013
ZKoahDwqW
Nicu,Livia,Cu riuletele e noua! Dar cred ca daca avea 4 opintui de raspuns o nimeream pe cea corecta ca bate la ochi si e clar ca fiecare sat are cel putin un iaz, deci cel putin un riulet.Livia, doar una, a doua e grea doar :D

DARv2kMpyr postat pe 28 Iulie 2013
FguKgp75E1
Chiar ma bucura acest antimop. Parca omenirea are mai multa pofta de viata, iar melodia pe care ai asociat-o cu acest antimop este absolut minunata. Sa ne traiasca Maestrul, ca nu mai avem altul care sa ne cante si incante asa de placut.

zulF1KXzBfq postat pe 28 Iulie 2013
i12AAoG3
If inafrmotion were soccer, this would be a goooooal!

Y3i1qY6y postat pe 26 Iulie 2013
bXf5GeHM
I recently tghouh about writing them a new story too Anon above. Hollywood is pathetic these days. Have you seen the trailer for the movie of a man who hide PENGUINS in his house? PENGUINS for god's sakes!But it looks like a good project, like Alice in wonderland. Remake, but still a good one, and Guillermo del Toro must have a good idea to run the project. he's not a bastard, as many of the hollywood normal directors/producers seem to be.

y3PLAV4ZFmc postat pe 26 Iulie 2013
sZLwg8afUd2
I recently tghuoh about writing them a new story too Anon above. Hollywood is pathetic these days. Have you seen the trailer for the movie of a man who hide PENGUINS in his house? PENGUINS for god's sakes!But it looks like a good project, like Alice in wonderland. Remake, but still a good one, and Guillermo del Toro must have a good idea to run the project. he's not a bastard, as many of the hollywood normal directors/producers seem to be.

05WAi7cgkVI5 postat pe 25 Iulie 2013
VbSl0Gs78Lv
I recently thgouh about writing them a new story too Anon above. Hollywood is pathetic these days. Have you seen the trailer for the movie of a man who hide PENGUINS in his house? PENGUINS for god's sakes!But it looks like a good project, like Alice in wonderland. Remake, but still a good one, and Guillermo del Toro must have a good idea to run the project. he's not a bastard, as many of the hollywood normal directors/producers seem to be.

DmQUMcNN0p postat pe 25 Iulie 2013
aDijgtWcE5p
I recently thuogh about writing them a new story too Anon above. Hollywood is pathetic these days. Have you seen the trailer for the movie of a man who hide PENGUINS in his house? PENGUINS for god's sakes!But it looks like a good project, like Alice in wonderland. Remake, but still a good one, and Guillermo del Toro must have a good idea to run the project. he's not a bastard, as many of the hollywood normal directors/producers seem to be.

OHjugr4W9Y5Q postat pe 25 Iulie 2013
5LS1ggygJ
au prix d une deck, j imagine meame pas le prix d un fauituel tout e7a pour foutre son cul sur un truc dur xD

ZAkwAiJoTrhnrKSG postat pe 30 Iunie 2013
njtyepuFLJTlv
Suntem 2 tineri. Avem un stdiuo de 40 mp nemobilat in care predomina culorile calde, naturale pe pereti si pe jos.Visam la un design in armonie cu natura, relaxant, care sa ne aduca aminte de stilul englezesc si in acelasi timp de confortul modernismului, cu piese cat mai stilizate. Imbinarea spatiului de zi cu cel de dormit trebuie sa fie usor delimitat cu ajutorul unei piese de mobilier.Visam, calatorim, ne iubim si ne dorim un loc special pe care sa-l numim ACASA.