Ce plante se potrivesc in locuinta noastra?

flori balconPlantele verzi fac miracole transformand orice loc in care sunt asezate, imbunatatesc climatul celor patru pereti si au grija ca atmosfera sa fie una extrem de placuta si de armonioasa.

Totusi, inainte de a achizitiona ghivece cu flori, ar trebui sa ne informam cu privire la necesitatile acestora si la tot ceea ce presupune ingrijirea acestora. De luat in seama sunt desigur si instructinile de pe eticheta lipita de fiecare data pe ghiveci. O planta care necesita timp si multa atentie nu este recomandata persoanelor foarte ocupate, deoarece nu va dura mult pana ce o vom gasi uscata. In cazul in care in locuinta exista si animale de casa ar fi bine sa fim atenti la alegerea plantelor de interior pentru a exclude riscul de otravire a patrupedului.

Exista o sumedenie de avantaje pe care ni le ofera florile. In primul rand, o locuinta fara plante este o locuinta pustie, fara viata. Plantele verzi le confera celor patru pereti o stralucire aparte si multa vitalitate. Acestea filtreaza substantele nesanatoase din aer si emana totodata oxigen si umiditatea de care avem nevoie pentru un climat sanatos. Iarna se va simti acest lucru cel mai mult, deoarece atunci este momentul cand aerul din incaperi devine uscat din cauza caloriferelor. Pe langa acest aspect, plantele ajutafoarte mult la imbunatatirea starii psihice a unei persoane, elimina stresul si au un efect linistitor.

Din fericire natura a avut grija si de persoanele foarte ocupate, care din pacate nu-si pot dedica prea mult timp ingrijirii florilor. Iata cateva exemplare dintre acestea:

- Kentia sau Palmierul Doamnei: datorita faptului ca necesita foarte rar apa, acest palmier reprezinta planta ideala pentru cei care nu-si pot petrece suficient timp acasa. Palmierul iubeste locurile semiumbrite, iar pamantul nu trebuie sa fie permanent umed.

- Picior de Elefant: aceasta planta este originara din Mexic , necesita multa lumina si nu trebuie udat foarte des, datorita acumularii si stocarii lichidului in tulpina groasa.

- Kalanchoe blossfeldiana: aceasta planta este foarte des intalnita in apartamente, ea infrumusetand orice colt al incaperii prin floricelele micute si frumos coloratenu ii place umiditatea si nici sa fie pozitionata exact in bataia razelor de soare.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

zbmPjSfGfVUjBxnh postat pe 23 Februarie 2013
AtbRJMHPZPoqdibjHS
Buna! Va urmaresc cu mare drag de ceva vreme si teuirbe sa va spun ca ma inspirati. Am descoperit cu placere concursul vostru si pentru ca iubesc designul interior desi nu am pretentii ca ma pricep foarte tare mi- am zis sa incerc, poate castig sfaturi avizate pentru apartamentul meu.Spatiul este un apartament de 56 mp, impartit in 2 camere, iar ca si stil l-am dorit o combinatie intre clasic si contemporan. Am ales acest stil pentru ca ma reprezinta. Pe de-o parte, imi plac linistea si caldura stilului clasic, pe care mi-o dau culorile neutre alese gri in sufragerie, hol,bucatarie si ocru in dormitor. Ador liniile curbe ale canapelei mele cu tapiterie din stofa maro. In acelasi timp mi-as dori si elemente cu linii mai curate si sufratete fine, fara detalii complicate. Nu imi doresc o imagine contemporana rece, sterila si rigida, insa mi-as dori sa creez o senzatie sofisticata si proaspata in apartamentul meu. Si aici am nevoie de ajutorul vostru.