Ce puteti aseza in fata canapelei

canapeaDeoarece canapeaua este, probabil, cea mai mare piesa de mobilier din zona livingului, aceasta poate arata stinghera in cazul in care este expusa de una singura. Iar atunci cand va asezati pe ea, veti dori, poate, sa aveti la indemana lucruri precum: reviste sau bauturi. Exista cateva piese de mobilier care pot fi asezate in fata canapelei, astfel incat sa ofere spatiu de depozitare, o suprafata plana pentru obiectele decorative sau pur si simplu o experienta estetica.

O masuta de cafea - desigur, aceasta este prima alegere a fiecaruia. Mesele de cafea sunt disponibile in tot felul de dimensiuni, inaltimi sau materiale: sticla, metal, lemn etc. O masuta de cafea traditionala poate avea partea superioara din sticla, poate fi din lemn solid sau poate fi confectionata din metal, cu o suprafata stralucitoare, care sa atraga atentia.

Indiferent de materialul din care este confectionata, masa de cafea trebuie aleasa astfel incat sa mentina proportia corecta in raport cu dimensiunea camerei si a canapelei in fata careia se afla. O camera mare, patrata va arata ciudat daca va contine o masuta de cafea mica, delicata, cu blatul oval, din sticla, iar o camera mica va avea un aspect inghesuit in cazul in care in decor va fi introdusa o masa mare, grea, patrata, in culori inchise. Inainte de a cumparat o masa de cafea incercati sa detectati dimensiunea corecta prin amplasarea unei bucati mari de carton (macheta) in fata canapelei.

O masa de cafea in stil otoman - prin combinarea partii de sus a unei mese de cafea cu perne otomane, veti obtine confortul necesar pentru a va odihni picioarele si avantajul de a va amplasa obiectele de care aveti nevoie la indemana. De regula, acest tip de design, perne otomane asezate pe blatul mesei de cafea, inseamna ca puteti folosi in mod practic si partea de sus si cea de jos a mesei.

Un scaun otoman - pentru ca proprietarii cauta, in general, sa-si satisfaca nevoia de confort, scaunul otoman a luat locul multor piese care se utilizau, in mod obisnuit in fata canapelelor. In mod practic, o astfel de piesa reprezinta un taburet mare tapisat sau capitonat sau o banca. Este elementul perfect pentru a fi utilizat in fata canapelei, deoarece partea superioara, moale, ofera confort pentru picioare, iar tesatura tapiseriei adauga culoare si textura camerei.

O pereche de masute mici - doua mese patrate mici, amplasate fata in fata, confera livingului un aspect putin mai formal decat moderna masa de cafea de dimensiuni mari. O pereche de mese asortate vor arata mai bine, dar si un set neasortat de mese mici, de exact aceeasi inaltime, pot fi folosite impreuna, mai ales daca partea superioara a celor doua piese se armonizeaza. Daca aveti doua mese antice mici, locul perfect pentru acestea nu poate fi decat in fata canapelei din living.

O banca picnic - pentru un decor rustic, o banca lunga, din lemn reprezinta alegerea potrivita. Partea superioara poate fi folosita cu lejeritate pentru a pune atat cartile pe care le cititi in timpul liber, cat si bauturile pe care le serviti impreuna cu prietenii sau familia.

O masa dining veche - este o alta optiune. Desigur, va trebui sa scurtati picioarele acesteia pentru a ajunge la inaltime optima in raport cu canapeaua, insa suprafata generoasa a mesei va va oferi confortul de care aveti nevoie (puteti juca monopoly sau alte jocuri de acest fel, copiii isi pot face temele, puteti servi bauturi racoritoare vara etc.).

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

IuLBOAxgRdfBppJ postat pe 07 Iunie 2012
kxEkjOVo
spune:Bună zioa Gică sunt. Domnu Lăzărescu Florin felicitări petrnu căci aţ abordat problema meşterilor, petrnu căci la noi mulţi se dă meşteri da nu ie meşteri. Cum zicea un profesor fuarte deştept la care am pus ieu grese, băi Gică, zicea, de la Manole eencoace la noi a fost eentodeauna probleme cu meşterii.Ieu am lucrat oleacă afară, crecă va-m mai spus, şi acoloşa se plăteşte bine, da doo mii de euro pe doă camere ieu na-m auzit nici la meşterii fuarte fuarte buni, hai să fim serioş. Păi cine ie ăla Salvator Dali ăla ca săi daţ lui doo mii de euro? Poate pune şi grese şi face şi instalaţiile, aşa mai da. Sau Mişelangelo ăla la ce firmă lucrează ca săi daţ ateeta? Ştie şefu lui ce face iel? cenţeleg că Mişelangelo ăla a zugrăvit o capelă, păi la noi domnu Lăzărescu seent care face biserici eentregi şi nu ia ateeţia banii. Ieu eenţeleg: dacă ie omu mulţămit, te cinsteşte iel, zice na Gică, mai ia ceva een plus petrnu căci eemi place cum e eşit, dar nu să bagi tu meena een buzunaru omului.