Cocktail de mere cu calvados

Daca noi ne rasfatam in sezonul rece cu o cana de vin fiert, o tuica fiarta sau cu un ceai cald, francezii se "incalzesc" cu un cocktail de mere cu calvados. Bautura este foarte raspandita in Franta, mai ales in Normandia.

La baza cocteilului stau doua ingrediente principale: sucul de mere si bautura calvados. Se foloseste un suc de mere obisnuit, obtinut la storcator. Insa, tot secretul este bautura calvados care, cu toate ca se gaseste si imbuteliata, multi francezi prefera sa si-o prepare singuri.

Unii producatori folosesc pentru fabricarea calvados-ului peste 100 de soiuri de mere. Soiurile sunt unele speciale, care trebuie sa provina obligatoriu din zona Normandiei. Fructele sunt recoltate manual si stoarse, iar mustul rezultat este lasat la fermentat. Cidrul obtinut se distileaza, iar rachiul rezultat este tinut cel putin doi ani in butoaie de stejar.

Pentru a obtine un cocktail care sa ne incalzeasca in zilele reci nu trebuie decat sa amenstecam sucul de mere cu calvados-ul, si sa adaugam putin ghimbir. Apoi, amestecul se incalzeste, dar nu mai mult de 80 de grade C. Acest cocktail poate fi consumat si vara, cu cateva cuburi de gheata.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro