Cocktail de pepene rosu

Pepenele rosu este un aliment preferat de multi in perioada estivala deoarece racoreste si hidrateaza. Pe langa faptul ca are un gust foarte bun, pepenele rosu aduce numeroase beneficii pentru organism. Are putine calorii, dar multe vitamine si minerale: vitaminele C, A si B, potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor.

Este de asemenea bogat in licopen, un antioxidant foarte bun care neutralizeaza radicalii liberi. In concluzie, indiferent cum l-am consuma, pepenele rosu este un adevarat izvor de sanatate. Daca doriti sa va bucurati de gustul sau in compania prietenilor, ii puteti surpride pe acestia cu un cocktail racoritor de pepene rosu.

Ingredientele necesare pentru aceasta bautura simpla sunt urmatoarele: 100 ml suc de pepene rosu, 50 ml de tequila, 2 linguri de sirop de fructe, 30 ml apa minerala/plata, 2 crengute de coriandru si 2 lingurite de suc de lamaie.

Mod de preparare:

Crengutele de coriandru se maruntesc si se amesteca cu sucul de pepene rosu. Peste se adauga siropul de fructe, tequila, apa mineral sau plata si cateva cuburi de gheata. La final se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine. Cocktail-ul poate fi decorat cu bucatele de pepene rosu.

Cei care doresc un cocktail non alcoolic pot opta pentru o combinatie interesanta dintre pepene rosu si zmeura. Pentru acest cocktail veti avea nevoie de 6 fire de menta, 500 grame de pepene rosu, 180 grame de zmeura, miere si gheata.

Mod de preparare:

Pepenele se curata de seminte si se pune in blender alaturi de zmeura si se mixeaza pana cand se obtine o pasta. Frunzele de menta se zdrobesc si se amesteca cu putina miere, apoi se adauga peste sucul obtinut din pepene. La final se adauga gheata si se orneaza cu frunze de menta si bucati de zmeura.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro