Culori de toamna in locuinta noastra

toamna in casaCuloarea portocaliu, specifica acestui anotimp, se afla undeva in topul culorilor cand vine vorba de amenajarea locuintei, deoarece emana un flair specific vacantelor si se potriveste atat in casele de vacanta sau in locuintele amenajate traditional cat si in cladirile noi si moderne.

Portocaliul - vitamina pentru ochi

Energia care se regaseste in portocaliu nu o vom mai gasi in nicio culoare. Pe langa faptul ca ne da acel sentiment inunat, de a ne afla mereu in vacanta, indiferent de anotimp, aceasta culoare aduce soarele si caldura in casele noastre. Efectul sanatos pe care il are sucul proaspat stors din portocale il are aceasta culoare asupra psihicului oricarei persoane. Ne face sa ne binedispunem, sa gandim pozitiv, portocaliul vitalizeaza, este primitor, cald si prietenos.

De pilda, daca holul de la intrarea in locuinta este zugravit in aceasta culoare, efactul asupra musafirilor si nu numai, este unul pozitiv. Oricine paseste pragul casei se va simti bine venit. Bucataria sau spatiul in care obisnuim sa luam masa, avand aceasta culoare, se va transforma in spatiul unde tuturor le va face placere sa stea, sa povesteasca, sa petreaca momente minunate in sanul familiei.

Sunteti nesiguri si nu stiti sau nu va imaginati cum ar arata locuinta Dvs. in nuante de portocaliu? Cel mai bine faceti un test, mergeti la florarie, comandati un buchet mai mare cu flori portocalii si il asezati intr-o vaza in sufragerie, hol, bucatarie…unde va doriti. Veti observa care este efectul care il vor transmite aceste flori de fiecare data and veti trece pe langa ele si ce efect va avea lumina in diferite momente ale zilei asupra lor.

Cata culoare avem voie sa folosim?

Desi portocaliul este o culoare a bucuriei, aceasta poate deveni obositoare daca tot ce ne inconjoara este vopsit astfel. Cu alte cuvinte trebuie sa pastram o anumita masura, sa avem o anumita limita in ceea ce priveste amenajarea in aceste nuante intense. De cele mai multe ori un perete zugravit in aceste tonuri este suficient pentru ca incaperea sa fie transformata in intregime. Alteori ajunge daca intr-un spatiu vom folosi doar accente in portocaliu: perdele, draperii, perne decorative, covor, cuverturi sau alte acesorii.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

T69kyuzn postat pe 02 Septembrie 2013
0OFunIna
adiz24-February-2013Doua precizari mierta facute:- ERP e orice soft care are minim 2 componente din urmatoarele gestiune, contabilitate, hr, crm, productie, vanzari, supply chain, wms, project management etc. Deci orice soft de gestiune si contabilitate care evtl mai face si productie e vandut in romania ca ERP.Din experienta clientilor mei nu ai nevoie de ERP doar pentru magazin online daca nu ai macar 2-3000 comenzi pe zi si poate nici atunci.De o solutie care sa automatizeze procesele cu siguranta ai nevoie pentru ca una e sa procesezi cu 10 oameni si alta cu 2.Si aici te putem ajuta. Facem automatizari de procese din 2007. Avem clienti care nu se sperie ca vine blackfriday peste ei si le cresc vanzarile de 20 de ori si nu le pica nici serverul.Daca totusi vrei un ERP avem deja integrare cu o gramada.Deci ce aveti nevoie mai exact?

lxHgodMRzo postat pe 17 Iulie 2012
KmhSSxaWqviU
Vai, orice diminutiv een Mexic inasemna, de fapt: mai mare, mai departe, mai grav, mai complicat. E un joc! Ce2t despre traumele mele legate de lucruri mici şi, presupun, drăgălaşe, prin diminutivare, ca să citez din tanti Geta, personaj al copilăriei mele: Ştefan, nu intra in gunoiuţ! Aveam şase ani. N-o să uit niciodată.

MBdScDPDEZEvDuE postat pe 06 Noiembrie 2011
SOAyqbWImZTwjJ
I found just what I was needed, and it was entretaniing!